Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek nagyon hülye vagyok?

Szerintetek nagyon hülye vagyok?

Figyelt kérdés
Úgy döntöttem, hogy hétfőn megyek egyetemről kiiratkozni programtervező informatikus szakról. Sokat álmodoztam róla, meg igazából ez volt az eredeti tervem is , hogy fodrász legyek, csak szüleim nem engedték. Úgy érzem ez a hivatásom, ez ami nekem való, bármilyen portrét letudok rajzolni fényképről, szerintem pályát tévesztettem.
2019. febr. 24. 20:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

De miért akarna diplomával elhelyezkedni ?

Fodrászom egyszeru ember. Napi 6 órát melozik 600e Ft marad meg neki tisztán. Aranyositva ez 8 órára 800e Ft.

Értem hogy egy programozó havi 800e fton röhög, ennyiért fel se kel, node azért megnézném azt a sok diplomast aki nem a szakmájában melozik és ennyiket visz haza, mert szerintem nem mindegyik.

Innentől kezdve nem sokat ér nekik a diploma.

Azt kell csinálni amit szeret és tud és azt jól.

2019. febr. 25. 06:41
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A programozó tévedés volt. Menj fodrásznak, és beszélgess jókat, amikor pedig otthon vagy, akkor programozhatsz.
2019. febr. 25. 07:19
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Csinald azt ami boldogga tesz, pont
2019. febr. 25. 08:56
 14/20 anonim ***** válasza:

" Napi 6 órát melozik 600e Ft marad meg neki tisztán. "

Lol.

Gyémántberakást is vállal?

2019. febr. 25. 12:36
 15/20 anonim ***** válasza:

fodrászként nem kell a diploma, ez világos, csak az élet sokmindent hozhat, még dönthet másként az ember és akkor lehet jó ha van "papír"

de mondtam azt is hogy ahhoz lehet felesleges pont egy prg.diploma

2019. febr. 25. 12:45
 16/20 anonim ***** válasza:

"bármilyen portrét letudok rajzolni fényképről"

Ezzel a képességgel te vagy kb. a százhetvenezredik az országban.

2019. febr. 25. 13:10
 17/20 anonim ***** válasza:

Egy fodrász stabil ügyfélkörrel egyéni vállalkozóként szerintem baromi jól tud keresni. Biztos, hogy 10 éves tapasztalattal egy senior Java, .NET stb. fejlesztő többet visz haza, de ez se rossz.

KATA-val adózva évi 12 millióig havi fixen 50-et kell adóznod, ha teljes állásban csinálod, az iparűzési adó és egyebek elhanyagolhatóak, egy könyvelő díja is 7-15 ezer között van havonta.

Egy 30 perces hajvágás átlagára 2-4 ezer forint (vidéken olcsóbb, Bp-en több).

Ha havi 20 napot dolgozol és minden nap van 12 ügyfeled, akkor 2 ezres átlagárral a bevételed 480 ezer Ft egy hónapban. (Ebből jön le az 50 havonta és a könyvelő, meg ha bérelni kell üzlethelyiséget.)

Ugyan így, napi 12 ügyféllel és 3 ezres átlagárral már havi 720 ezerről beszélünk.

Szerintem ez nagyon szép summa és nem egy stresszes meló. Plusz én úgy látom a fodrász ismerőseimen, hogy sokkal több vendégük van egy nap, mint 12. Persze ehhez jónak is kell lenni.

2019. febr. 25. 13:58
 18/20 anonim ***** válasza:
A szüleid jót akartak, mert programtervezővel nagyon jól lehet keresni, de nem láttak bele a szakmába, nem voltak vele tisztában, hogy ennek a képzéshez az elvégzéséhez elhivatottság is szükséges. Ne okold őket, de ugyanakkor nekik is be kell látniuk, hogy neked ez nem fog menni. Ha te fodrászként jobban el tudod képzelni magad és biztos vagy benne, akkor szerintem jól döntöttél, mert ha nem iratkoztál volna ki időben és a szakot sem tudtad volna elvégezni, akkor a kedves szüleid fizethették volna vissza a milliókat állambácsinak, szóval ilyen értelemben ez egy jó döntés volt.
2019. febr. 25. 15:05
 19/20 anonim ***** válasza:

Bocs, most olvasom visszább, hogy sajnos nem időben határoztad el magad: :(

"Nem kell visszafizetni, a feltétel, hogy Magyarországon dolgozzak annyit amennyi fél évet elhasználtam."

De a lényeg akkor is az, hogy beláttad, hogy nem való neked ez a szak és döntöttél. Sok ember meg azt csinálja, hogy erőlteti, maga sem tudja miért, a végén pedig ingyenélő lesz, mert az életkedve is elmegy a tanulástól. Ezért jó, ha az ember saját magának be tudja látni, ha valami nem megy és még azelőtt képes váltani, hogy teljesen kiégne.

2019. febr. 25. 15:12
 20/20 anonim ***** válasza:

" Plusz én úgy látom a fodrász ismerőseimen, hogy sokkal több vendégük van egy nap, mint 12. Persze ehhez jónak is kell lenni."

Nem banyek. Ehhez napi 16 órát kell dolgozni.

Egy gépi hajvágás gyorsban 20, normálban 30 perc. De ezért te nem kérsz el sem 3 sem 2 ezer forintot, legalábbis Budapesten, vidéken meg annyit sem. Green hair-nál fizettem gépi vágásért 1380-at, a mostani fodrásznál fizetek 1450-et. ÉS ez csak a vágás, bemosás nélkül.

Egy hajfestés minimum 1 óra, de inkább bő másfél. Komplett mosás, festés, vágás, szárítás, kb. két óra.

Fizetni kell a minőségi anyagokért, a székért (havi minimum 100-120) plusz rezsó.

Milyen szinű 12 meg több ügyfélről beszélsz? Meg miféle havi 50 rugóról? Hogy lesz neki nyugdíja, ki fizeti a rezsit, a mikulás?

Egy fővárosi, bejáratott fodrász örül, ha havi 250-et összehoz tisztán és ezért egész nap talpon van (8 ügyfél).

2019. febr. 25. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!