Game maker logikája rossz, vagy én vagyok a hülye?
Elsősorban azt a kérdést tenném fel, hogy érdemes ezt a rakás trágyadombot használnom Java tanulásra, vagy tudtok ajánlani valami jobb motort?
Aztán. Képekkel szeretném illusztrálni, hogy mi is a hiba. Létrehoztam 2 változót Health és Elet néven. Alapvetően az Elet értéke 3 a Health értéke pedig 10. Azt akarom, ha a Health = 0, akkor az Elet értéke eggyel kevesebb legyen. Ezt egy step eventtel tudtam megoldani, nem tudok mást, habár szerintem ez a gond, de mégis, nem logikus a megoldásom?
Képek:
Hiba:
== vel nem jobb?
Egyébként Java tanulásra nem tudom hogy választottad, a nyelve GML és Wiki szerint C, C++, Pascal(??)-ra hasonlít.
Wapma igen ==-vel jobb, a kérdés kiírása után ki is javítottam, de a hiba továbbra is fennáll. :s
Amúgy gőzöm nem volt, hogy semmi köze a Java-hoz, nekem úgy adták elő a suliban a tanárok, hogy Java program, Javaban dolgozik és kuss. Ezért nem is néztem részletesebben meg, hogy mivel is dolgozik.
Szóval akkor a problémára senki nem tud semmit?
Nem értek a GM-hez, de attól, hogy Java program, még nem feltétlenül kell Java-szerű nyelvet használni hozzá.
Forrásokra ránézve, ez biztos nem java. Eleve, Stringet .-tal összefűzni PHP-ben szokás.
Ha Java-zni akarsz, akkor ahogy már javasolták, Notepad++ (vagy egy IDE, pl Eclipse, Netbeans) és oracle.com tutorialokat válaszd.
A Game Maker egy nagyon-nagyon jó program.
De a Java-hoz _semmi_ köze. És nem a logikája rossz. A te logikád viszont rossz, amit használsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!