Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » (C++) Mit csináltam rosszul?

(C++) Mit csináltam rosszul?

Figyelt kérdés

Nem értem, mi lehet a baj

[link]

2013. nov. 28. 15:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
<cstdlib>
2013. nov. 28. 16:09
 2/13 iostream ***** válasza:
Mi lehet a baj? Hát nem találja a system függvényt. Hiszen ez a hibaüzenet. Hogy mit csináltál rosszul? Nem szabványos C++-t használsz, ez például nagyon rossz, a hibát meg az #1 már megmondta.
2013. nov. 28. 16:21
 3/13 A kérdező kommentje:
Szerintem se jó ez. Most váltottam a sima Dev C++-ról erre. Az jó volt. Szerintetek mostantól miben írjak?
2013. nov. 28. 16:24
 4/13 anonim ***** válasza:
77%
Nem a környezettel van baj, hanem Te írsz hülyeségeket, szabályrendszernek nem megfelelő dolgokat.
2013. nov. 28. 16:39
 5/13 A kérdező kommentje:
ahaaaa... biztos.
2013. nov. 28. 16:44
 6/13 anonim ***** válasza:

ez pont úgy hangzott, mintha te jobban tudnád..

vagy azt hiszed, egy tutorial nem lehet szar

vagy nem tudom

2013. nov. 28. 16:55
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem. Ez ilyen "tudatlan-biztos" volt, kezdő vagyok, minden új információnak örülök.
2013. nov. 28. 17:00
 8/13 anonim ***** válasza:

Már lényegében mondták, meg a hibaüzenet is leírja, de akkor megpróbálom egyszerűbben leírni:

A hibaüzenet "'system' was not declared in this scope", tehát hogy a programban a system parancs nincs értelmezve.

A system commandok, de pl. a cout is olyan, hogy ezek nincsenek alapból értemezve a fordítónak. (elletétben mondjuk a +-val vagy int-vel), hanem amikor elejére azt írod, hogy #include <iostream>, akkor ez automatikusan berakja a cout deklarációját a kód elejére.

A system commandok a <cstdlib>-ben vannak, tehát az elejére kell raknod egy #include <cstdlib>-t és akkor müködni fog.

Amúgy érdemes system()-t kerülni eleinte, mert az nem szabvány. (Az operációs rendszertől függ)

Remélem így már érthető.

2013. nov. 28. 17:58
 9/13 A kérdező kommentje:
Tökéletes! Köszi! Működik! És tudom, mit jelent az include, a deklaráció! Nagyon köszi mindenkinek! ;)
2013. nov. 28. 20:33
 10/13 iostream ***** válasza:
Aha! Na, mit jelent az #include?
2013. nov. 28. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!