Ha rossz vagyok matekból, lehetek még jó programozó?
Hát az egyetemet nem végzed el így az tutkó. De lehet fejleszteni a matekon.
A programozást is megpróbálnám a helyedben, otthon. Először az algoritmizálást, feladatok lépésekre bontását, stb.
Attól függ.
Gimiben én is a bukás szélén álltam matekból. Egyetemen meg 3mas-4es voltam a matekos tárgyakból, volt, amiből 5ös is, pl. diszk. mat, meg analízis.
Szóval sz*r tanárral, ahol se magyarázat, se motiváció nincs a tanulásra, szar lesz a tanuló is.
Normális tanárokkal meg jól is mehet a dolog.
Persze van olyan is, hogy valaki totál tehetségtelen a matekhoz, de mindenesetre arra akartam rávilágítani, hogy ha sz*r jegyeid vannak, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz is vagy matekból.
"Szóval sz*r tanárral, ahol se magyarázat, se motiváció nincs a tanulásra, szar lesz a tanuló is."
Aki önerejéből, utánajárással általában nem tud megtanulni dolgokat, abból sem lesz jó programozó.
"Aki önerejéből, utánajárással általában nem tud megtanulni dolgokat, abból sem lesz jó programozó."
Jó, de ehhez kell a motiváció. Nekem gimiben nem volt. Így nem is fektettem bele energiát, nem is foglalkoztam még a minimális szinten sem a matekkal. És mindenki elkönyvelte, hogy rossz vagyok matekból. Még én magam is. Aztán meg kiderült, h. tök jól megy ez nekem, ha tényleg van motiváció hozzá :)
@Srapnel: Nem matematikus akar lenni, hanem programozó. Bár nagyon szeretik ezt a kettőt összemosni, ég és föld a különbség.
Nem kell matekzseninek lenni ahhoz, hogy valaki jó fejlesztő legyen és lehet valaki penge matematikus is, miközben fejlesztőként meg hasznavehetetlen és többet árt, mint használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!