Ha rossz vagyok matekból, lehetek még jó programozó?
A programozáshoz nem kellenek nagyon felsőfokú matematikai ismeretek, elég ha az alapokat tudod, azt viszont nagyon! Sőt, nem is az elméleten van a hangsúly, hanem a gyakorlaton. Elengedhetetlen hogy legyen egy alapvető logikád, az alap fogalmakkal tisztában légy. Ha mondjuk egy egyszerű játékot szeretnél fejleszteni, ott sem kell messzebb menned a derékszögű háromszögre vonatkozó képleteknél, és a szögfüggvényeknél. Ezeket viszont oda-vissza vágni kell hogy jól tudd alkalmazni :)
Szóval nem azon van a hangsúly hogy kijárj x egyetemet, hanem hogy az alapvető dolgokkal légy tisztában minél jobban, illetve tudd használni őket.
Középiskolás matek bőven elég, ha tudod! :)
10-es: Mondjad már meg nekem, hogy hol beszéltem én matektudásról! Mert sehol.
De ha már itt tartunk, szerintem VAN különbség matekot megfelelő szintig értő és nem értő fejlesztők között, az előbbiek javára. No persze nem Joomla, Drupal, vagy php-html-css vonalon, mert ahhoz még általános iskola sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!