Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha rossz vagyok matekból,...

Ha rossz vagyok matekból, lehetek még jó programozó?

Figyelt kérdés
2013. szept. 23. 22:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Jó, de a motiváció az nem úgy működik, hogy megszülettél, és akkor van. Hatások érnek az életben, amik a felszínre hozhatják vagy épp elnyomhatják a motivációt.
2013. szept. 24. 13:44
 12/16 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy mi jelenti a nehézséget. Ha a számolás, akkor azzal nem lesz baj, mert megcsináltathatod a géppel. Ha nem érted a fogalmakat, képleteket, akkor nem valószínű, hogy az lehetsz, bár ha valamire szükséged lesz, akkor mindent megteszel azért, hogy megértsd az adott dolgot.
2013. szept. 24. 21:41
 13/16 anonim ***** válasza:

A programozáshoz nem kellenek nagyon felsőfokú matematikai ismeretek, elég ha az alapokat tudod, azt viszont nagyon! Sőt, nem is az elméleten van a hangsúly, hanem a gyakorlaton. Elengedhetetlen hogy legyen egy alapvető logikád, az alap fogalmakkal tisztában légy. Ha mondjuk egy egyszerű játékot szeretnél fejleszteni, ott sem kell messzebb menned a derékszögű háromszögre vonatkozó képleteknél, és a szögfüggvényeknél. Ezeket viszont oda-vissza vágni kell hogy jól tudd alkalmazni :)

Szóval nem azon van a hangsúly hogy kijárj x egyetemet, hanem hogy az alapvető dolgokkal légy tisztában minél jobban, illetve tudd használni őket.

Középiskolás matek bőven elég, ha tudod! :)

2013. szept. 27. 03:07
 14/16 anonim ***** válasza:
Viszont semmit sem muszáj fejből tudni, ott a gúgli:P
2013. szept. 27. 03:45
 15/16 Srapnel ***** válasza:

10-es: Mondjad már meg nekem, hogy hol beszéltem én matektudásról! Mert sehol.

De ha már itt tartunk, szerintem VAN különbség matekot megfelelő szintig értő és nem értő fejlesztők között, az előbbiek javára. No persze nem Joomla, Drupal, vagy php-html-css vonalon, mert ahhoz még általános iskola sem kell.

2013. szept. 27. 06:40
 16/16 anonim válasza:
Aki az.r tanáros dolgot írta,azzal egyet tudok érteni 2.-ig jó matekos voltam,utána több stressz rontottam,4.ben még rosszabb lehet mert,olyan tanárt kaptunk egyik tárgyból aki engem mindenért csesztettet,csak mert szerény,csendes,félénk vgyok,5.ben nagyon rossz matektanár,és valószínűleg sok csesztetéstől lettem diszkalkuliás,csak mert elültették ennem hogy hülye vagyok,és addig semmi bajom nem volt a matekkal,utána idegösszeomlás,szakértői vélemények stb.Leéretségizztem,csak matekból nem kellett,de a rossz hogy engem a szívem mélyén érdekelnek a számok,de képtelen vagyok számolni,mára már egy egyszerű fejben számolásban is elbizonytalanodok.Szóval egy rossz tanár bőven elég hogy rossz legyen,és ehhez csak annyi kell hogy beléd verjék hogy hülye vagy,csak mert kicsit más a lelkivilágod mint a többieké,bocsi ha hosszú lett.
2016. júl. 30. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!