Az igaz hogy az elemi algoritmusok bemagolásával bárki meg tud tanulni programozni, még ha sík hülye is hozzá?
Az persze más kérdés, hogy a kontár programozó is programozó.
És simán előfordulhat, hogy nem is tudják róla, hogy mekkora kontár.
Én például juniorként írom újra nulláról egy volt kollégám kódjait, mert akkora szemét amit csinált, miközben most seniorként dolgozik valahol sokszoros fizetésért.
Az én meglátásom az, hogy ha az elemi algoritmusokat megérti valaki, akkor sok mindent tud és sok mindent megért. Van miből építkeznie.
A másik, hogy olyan nagy hiány azért nincs programozókból, legalábbis az én észleleteim szerint, hogy bárkit felvennének válogatás nélkül. Vidéken százezres nettókért dolgoznak emberek, és még csak nem is kezdőkről van szó.
A sebesség ma már valóban hátrébb szorult. Köszönhetően az egyre jobb vasaknak.
Talán jó hasonlat, ha azt írom, hogy a betűk megtanulása is előfeltétele annak, hogy valaki írni tudjon, de ha már írni megtanult, az még önmagában nem garancia arra, hogy bestsellereket is írni fog.
Az én észleleteim szerint egyébként akkora eget verő hiány nincs programozókból, hogy bárkit felvennének.
Az viszont tény, hogy a kódolás minősége silányabb lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!