Hogyan írathatom ki C-ben, hogy egy számban mely számjegyekből hány darab van?
Na, készüljetek, hétvégén érkezik a beszt of Senkiházi1234567 válogatás.
Ennyit rég röhögtetek, mint ami ebben lesz.
Hahahaha, a Senkiházi1234567 barátunk annyira beijedt, hogy fülét-farkát behúzva inkább törölte a regisztrációját az oldalról... :D :D :D
Ezek szerint akkor mégsem akkora szaki, mint amilyennek gondolta magát...
Tabaki, ha csak az eredeti kérdést nézzük (tegyük fel, hogy a későbbi példa csak az ellenség megtévesztésére került oda), akkor a #4-es megoldás teljesen jó. Esetleg az első megjelenés sorrendjében írhatnánk ki a számokat, tehát pl.
25545 - 1db 2, 3db 5, 1db 4
Ebben az esetben is gyűjteni kell a számokat. A kérdés alapján nem az egymás mellett álló számokat kell megszámolni, hanem összesen.
#18:
Ugyan már... tudom én. Viszont: Egyrészt, nem egészen értem, honnét vetted ezt az egymás melletti számos ötletet (én ugyanazt az eredeti sorrend szerinti számozást emlegettem, mint te), másrészt az egész mondvacsinált marhaság csak azt szolgálta volna, hogy Kérdező tűrőképességét meghaladva visszacibálja őt a társalgásba. De úgy tűnik, vén gyakoris rókával van dolgunk, szépen zsebre tette a készen kapott megoldást (#4), és alászplajbász. Pedig engem érdekelt volna, milyen programot hozott össze belőle, meg aztán hátha azon is lett volna még csinosítani való. Nem beszélve arról, hogy másnak is hasznára lehetne.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Sajnos annyira sík vagyok még ehhez, hogy a linkelt példákból nem sok mindent értettem.
Végül oly módon oldottam meg, hogy létrehoztam egy 2x10-es tömböt, mely első sorában a számjegyek állnak 0-9-ig, a második pedig alapesetben csupa 0.
A szám bekérése után ciklus amig a szám !=0, ebben a szám%10 lesz a vizsgált számjegy valamint egyben a tömb második sorának indexe is. Ezen az indexen lévő 0át a ciklus megnöveli eggyel.
Majd a számot lesztom 10-el, így a ciklus következő futásánál egy számjeggyel kisebb már a szám, azaz már egy másik számjegyet vizsgál.
Végül egy másik ciklus megnézni, hogy a tömböm második sorában hol van nagyobb szám mint 0 azaz csak azokat a számjegyeket fogja kiirni amelyek szerepletek a számban.
Biztos totál béna megoldás, de még csak ennyire futja! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!