Mi olyan része a programozásnak, ami kicsit élvezetes vagy látványos eredményt lehet vele elérni?
Én sem tudom mi bajom a programozással lehet, hogy csak a tanulási időszakot utálom, tehát amikor még nem tudok semmit.
Illetve utálom a nehéz matekot, utálok függvényekkel foglalkozni.
Hogy lehet pl. algoritmusokat írni? Az már kicsit érdekesebb rész?
"Hogy lehet pl. algoritmusokat írni?"
Ennek fejében én nem emlegetnék tanulási időszakot, mert nyilvánvalóan nem azt csinálod.
"Ennek fejében én nem emlegetnék tanulási időszakot, mert nyilvánvalóan nem azt csinálod."
Mert szerinted mit csinálok?
"Illetve utálom a nehéz matekot"
Mit gondolsz az algoritmusok mi, ha nem nehéz matek?
Maradj nagyon távol a programozástól ha ennyi bajod van a matekkal.
A legtöbb szakma tanulási folyamata olyan, hogy először könnyű, aztán egyre nehezebbé, bonyolultabbá válik.
A programozás esetében ez pont fordítva van. Az elején nehéz és az ismeretek megszerzésével arányosan válik napról napra könnyebbé.
A programozás baromira nem a nehéz algoritmusoknál indul, hanem hogy egyszerűbb feladatokat meg tudj csinálni.
Mi tart vissza, hogy csinálj AKÁRMIT? Pl. egy egyszerű játékot?
Pontosabban úgy fogalmaznék, hogyha napról napra függvények határértékét kell számolnom, akkor egy idő után rosszul vagyok tőle, akár jól megy, akár nem. Veletek nem volt ilyen?
De ha használnék egy függvényt programozásban és látnám, hogy mire is jó az a függvény, akkor lehet megbarátkozok vele.
Szerintem ha nem látom értelmét, miért csinálom, akkor kényszeressé válik és ezért utálom meg.
Ha nem lenne világos:
Megbuktam a programtevezőn első félévben. Egyik tantárgy sem sikerült. De egy ponton annyira utáltam, hogy órára se mentem be. Lehet, hogy túl stresszes is volt, állandóan kisdogát kellett írni, én akkor szorongok minden tantárgynál, akkor is ha jól megy.
Ezért kezdtem újra itthon magamtól, mert így legalább nyugodtabbak a körülmények és nem kell határidőre kész lenni beadandó feladatokkal.
De nem is tudom ,mit kell ezen magyarázni. Ha nekem nehezen megy, akkor nehezen megy.
"Mi tart vissza, hogy csinálj AKÁRMIT? Pl. egy egyszerű játékot?"
Szerinted honnan tudja, hogy hogyan kell olyat csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!