Clion-ban hogy tudom elérni az EOF-et?
C-ben írok egy programot, a Clion IDE-ben. És szükségem lenne arra, hogy EOF beolvasása esetén majd leálljon egy ciklus.
Két problémám lenne.:
1.: Nem tudok EOF-et írni, elméletben a Ctrl+Z-re adná be, de arra nem ad semmit.
2.: Ha már meglenne az EOF, akkor hogy tudnám annak értékét -1-re állítani?(ha jól tudom alapból 0 értékű)
Előre is köszi a segítséget!
EOF=End of File
Olyan karakter ami biztosan különbözik minden más ascii karaktertől.
Elméletben Ctrl+Z kombinációval lehet kiírni, egy ^Z-nek kéne megjelenni.
A 3-astól kérdezem, hogy akkor ha az a feladat hogy addig olvassunk be a bemenetről amíg nem kapunk EOF-et, akkor amikor véget akarsz vetni a futásnak, mivel viszed be az "EOF"-et?
Utolsónak köszönöm, Ctrl+D-re bedobta, de az kicsit mást jelentett, a sor végét, viszont ennek a Ctrl+D-s jelet átírtam -1-re mintha tényleges EOT lenne, így működik amit akartam.
Köszi
"akkor amikor véget akarsz vetni a futásnak, mivel viszed be az "EOF"-et?"
int num;
Do {Scanf(***);} while (num !=EOF) ;
Nem pont erre gondoltam, a gányolásnak nem vagyok híve.
Csak kérdésként írtam, mivel a unix alapú rendszerekben ctrl + D felel meg a standard input-ban az eof küldésének, ha a standard inputot a billentyűzetpufferből olvassa. Esetleg ha ott is így lenne megoldva arra gondoltam.
Itt is írnak róla: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!