NextBack kérdése:
C#-ban hogyan lehet egyik from-ről a másikban elérni a komponensek tulajdonságait?
Figyelt kérdés
Van egy form1 azon pictureboxok vannak program során ezek visible értéke válothat, a meghívom a form2 ott hogyan tudnám elérni a form1 lévő picturbox-ok visible értékét, hogy true vagy false ?2018. máj. 4. 21:29
1/4 anonim válasza:
Pl beállíthhatod a vezértlő access modifier-ét publikra:
Vagy csak létrehozol egy saját pulbikus propertyt a Form1-en ami visszadja a picurebox visible-jét. Sztem ez utóbbi szebb, hisz egyrész proerpty, nem field, amit felül is tudnál írni, márészt cska a kért értéket teszed elérhetővé, nem az egész picureboxot:
public bool PixureBoxVisibile => pictureBox1.Visible;
2/4 anonim válasza:
A felülírást úgy értettem, hogy beállítani a field értékét, nem öröklésre gondoltam.
Property lehet get only.
3/4 anonim válasza:
Vagy ígyis megoldható(sok megoldás van):
Ide feltettem,mert már töbször kérdezték/kérdezted?
Na mindj.
4/4 anonim válasza:
Meg azt is mondtuk már, hogy semmi keresnivalód még formok közelében, amíg nem tudod, hogy hogyan lehet egyik osztályból a másikba adatot átadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!