Van egy működőképes php socket scriptem. Hogyan tudom elérni, hogy ne csak localhoston fusson?
Egy javascript websocketből és egy php fájlból áll az egész. Nem túl bonyolult, jól működik, hogyha cmd-ből (windows-om van) futtatom a server.php fájlt. Ha viszont felrakom szerverre, és ott a putty-val futtatom a server.php fájlt, nem működik. Connection timed-out-ot kapok, vagy connection refused-ot.
Miképpen lehetne ezt megoldani?
Megfelelően kell bekonfigurálni a kapcsolati pontokat.
Amúgy nem nagyon tudom mi az, hogy puttyból futtatni egy php fájlt.
Én nem értek a szerverekhez, mégis megtaláltam a megfelelő parancsot.
php -f könyvtár/fájlnév
Ennyi.
" Ha viszont felrakom szerverre"
Milyen szerver?
Linux? Windows? BSD?
"és ott a putty-val futtatom a server.php fájlt"
A Putty csak egy terminálkliens, amivel valamilyen - feltehetőleg ssh - protokollon keresztül eléred a szervert. Nem azzal futtatod a .php fájlt, hanem a PHP parancsértelmezővel.
"Connection timed-out-ot kapok, vagy connection refused-ot."
Mivel a websocket külön portot használ a kapcsolathoz, annak engedélyezve kell lennie a szerveren.
Tűzfalon át van engedve a port? A szkriptben a szerver IP-címe van megadva?
Napló nem mond semmit?
Protokollelemzés (tcpdump/tshark) megoldható? Látszódik rajta valamilyen forgalom?
Egyeseknek sajnos ez megszokás, hogy hülyének nézik a másikat :D
Ne is törődj vele. A kérdésed valóban hiányos, kérlek pontosíts a jövőben, esetleg azt is írd bele, milyen kísérletet tettél a hiba elhárítására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!