Miért hiszi azt mindenki, hogyha valaki kimegy külföldre programozni, akkor az degeszre fogja magát keresni?
Azért ez így nem igaz, ha normális helyre mész, és tényleg értesz ahhoz, amit csinálsz, akkor igen is jobban fogsz keresni. Jó helyen pl. Luxemburgban egy jól képzett, gyakorlattal rendelkező DevOps (nem is programozó!) 5-6e euro-t simán kap, igaz, ennek nagy része el fog menni az ottani életre (nem kicsit drága), de így is marad bőven.
Igaz, hogy ha értesz hozzá, van tapasztalatod, akkor kb. felesleges elmenni, itthon is szépen meg lehet élni 0,7-1,5m forintból.
"Amikor a valóság az, hogy nem csupán az ottani programozókhoz képest a 2/3át kapja"
Nem, nem ez a valóság.
Ja ha Sufni kft 2000-hez mész. Valahogy Googlenál és Microsoftnál dolgozó programozókat nem hallottam még azért panaszkodni mert keveset keresnek.
Totális bullshit hiányszakma nem fognak kevesebbet adni mint amennyit a képességed ér a cégnek csak azért mert külföldi vagy (pláne hogy multikulturális környezet leginkább a szoftverfejlesztés).
Hogy a több éve ott dolgozó és több rutinnal rendelkező több fizetést kap hát ezzel most engem is megleptél....
Azért hiszi azt, mert tényleg degeszre fogja magát keresni.
Én londonban a hazai fizetésem bő háromszorosát kerestem + a szállást fizette a cég, nem is akármilyen helyen.
"Amikor a valóság az, hogy nem csupán az ottani programozókhoz képest a 2/3át kapja"
Ez baromság. De hidd ezt nyugodtan, ha ez kell a lelki békédhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!