Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » "Domino" rendszer épitése...

Ragua kérdése:

"Domino" rendszer épitése hogyan? (részletek lentebb)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy egy olyan "szimulátort szeretnék épiteni, amiben a járművek közlekedését a program visszajelzi (képcserével, vagy a fehér csik átszinezésével).

Jelenleg a visszajelzés még nem érdekel, annyira még nem tartok előre, az elején akadtam el.

Konkrétan a szimulációs táblám egy változtatható kockájú asztal lenne. Ez még nem gond, php-val le tudom "keverni". A problémám az, hogy nem tudom kinyerni 1-1 kocka ID-jét, akárhogy is próbáltam. Ennek az lenne a lényege, hogy ha rákattintok egy dominóra jobb gombbal (jobb gombos menüt nem tudom hogy lehet-e késziteni), akkor tudjam módositani a képet, vagy a képen levő műveletet el tudjam végezni (pl "gomb megnyomása").

Ebben tudnátok segiteni?

php-ban próbáltam már, de amikor egy adott kocka ID-jét akarom átvinni egy másik lapra, akkor egyszerűen az utolsó kocka ID-jét viszi át, és csak azt módositja.

Az ID-ket (a nagyság miatt) egy .txt fájlban tárolom, egymás alatt.

2018. ápr. 7. 19:05
1 2 3 4
 31/33 Djjjozsiiiii ***** válasza:

Akkor egy példa erre:

for($i=0;$i<25;$i++){

echo '<td id="sor'.$i.'"> <span class="klikk" id="kontener'.$i .'" data-id="'.$i.'">'.$i.'</span></td>';

}

ennek lesz egy JavaScript része, ami jquery-t használ:

<script>

$( document ).ready(function() {

$( ".klikk" ).click(function() {

var id=$(this).data("id");

alert("klikkelt sor/kép" + id );

$.post( "feldolgozo.php", { id: id }, function( data ) {

console.log( data.status );

}, "json");

});

});

</script>

feldolgozo.php -nek meg $_POST["id"] -vel jön át a klikkelt kép id-je.

feldolgozo.php pedig vissza ad status -t, az alapján forgathatsz a dominón.

echo json_encode( array( "status"=> $_POST["id"] ) );

Lehet a többiek stílusa nyers, de ez olyan, mintha a barkácsáruházban eladóktól kérdeznéd meg hogy kell házat építeni. Jelenleg ez a feladat szerintem is meghaladja a jelenlegi tudásod.

"Az ID-ket (a nagyság miatt) egy .txt fájlban tárolom, egymás alatt."

Tehát már vérzik a projekt. Adatbázist erre találták ki, nagy adatmennyiség kezelésére. Ajax-ot illene használni ilyen célra, ekkor csak mindig az adott képet kell cseréld a weblapon, nem kell minden alkalommal a teljes "asztalt" kiíratnod.

Nagy textfájl esetén hogy keresed meg mondjuk a 222222222222 -es id-jű sort?

2018. ápr. 8. 04:32
 32/33 Djjjozsiiiii ***** válasza:

+

"dominóra jobb gombbal"

Google: "how to make context menu in html+javascript".

Tehát még angolul is érdemes megtanulni keresni.

Én a helyedben beiratkoznék egy magántanárhoz az alapokra.

2018. ápr. 8. 04:36
 33/33 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, hogy mit nem értesz, akkor a tömböknek és több dimenziós tömbôknek (array es matrix) nézz utána. Azokat már simán tárolhatod sessionben.
2018. ápr. 8. 06:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!