Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » "Domino" rendszer épitése...

Ragua kérdése:

"Domino" rendszer épitése hogyan? (részletek lentebb)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy egy olyan "szimulátort szeretnék épiteni, amiben a járművek közlekedését a program visszajelzi (képcserével, vagy a fehér csik átszinezésével).

Jelenleg a visszajelzés még nem érdekel, annyira még nem tartok előre, az elején akadtam el.

Konkrétan a szimulációs táblám egy változtatható kockájú asztal lenne. Ez még nem gond, php-val le tudom "keverni". A problémám az, hogy nem tudom kinyerni 1-1 kocka ID-jét, akárhogy is próbáltam. Ennek az lenne a lényege, hogy ha rákattintok egy dominóra jobb gombbal (jobb gombos menüt nem tudom hogy lehet-e késziteni), akkor tudjam módositani a képet, vagy a képen levő műveletet el tudjam végezni (pl "gomb megnyomása").

Ebben tudnátok segiteni?

php-ban próbáltam már, de amikor egy adott kocka ID-jét akarom átvinni egy másik lapra, akkor egyszerűen az utolsó kocka ID-jét viszi át, és csak azt módositja.

Az ID-ket (a nagyság miatt) egy .txt fájlban tárolom, egymás alatt.

2018. ápr. 7. 19:05
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

De most minek trollkodsz amúgy?

Miért jó, hogy rabolod az emberek idejét?

Lassan 4 órája nem sikerült egy értelmes kérdést feltenned.

Mit akarsz elérni? Mi a cél?

Hogy mindenkinek az agyára menjél?

2018. ápr. 7. 22:40
 22/33 anonim ***** válasza:

Nem baj, nem lesz mindenkiből programozó, és ez így van jól, sőt, valaki minimális szinten sem fog tudni, ilyen vagy pl. te is.

Én töröltem a kérdést.

2018. ápr. 7. 22:43
 23/33 anonim ***** válasza:
Megsúgom, amit meg akarsz csinálni, azt meg tudod csinálni sessionnel, adatbázissal, Marika néni házi szilvalekvárjával is akár. Te jellemzően annak a fajtának tűnsz, aki azt hiszi, ha valami nem úgy működik ahogy ő szeretné, akkor az a technológia hibája, nem az övé. Megpróbáltad sessionnel, de mindig csak az utolsót rakta be -> sessionnel nem lehet. Eszedbe se jut, hogy nemes egyszerűséggel nem jól próbálkozol? Azt szeretnéd, hogy mondjuk meg minek nézz utána, nos nézz utána ALAPOSABBAN annak, amit eddig is használtál, mert a hiba bizony a billentyűzet előtt van. Ennél többet meg aligha tudunk mondani, mert a kérdésed minimum nehezen értelmezhető, nemigen sikerült normálisan elmagyaráznod mit akarsz pontosan csinálni.
2018. ápr. 7. 22:52
 24/33 A kérdező kommentje:

"De most minek trollkodsz amúgy?

Miért jó, hogy rabolod az emberek idejét?

Lassan 4 órája nem sikerült egy értelmes kérdést feltenned.

Mit akarsz elérni? Mi a cél?

Hogy mindenkinek az agyára menjél?"

Már irtam, hogy mi lenne a cél. phpban legenerálok egy terepasztalt, ami 30*30pixeles képeket tartalmaz. Ezt 2 darab for ciklussal oldom meg, mivel egy-egy változó tartalmazza a sor, illetve az oszlopszámot. Viszont ha pl a 8. sorban levő 6. elemre kattintok, és abban szeretném kicserélni a képet, akkor kicseréli, de az utolsó sor utolsó elemét cseréli, nem azt amelyiket szeretném.

Próbáltam a sessiont, nem akar működni úgy, ahogy szeretném.

Próbáltam igy is:

(példa)

for(feltétel){

for(feltétel){

session=aktuális ID

}

}

Meg igy is:

for(feltétel){

for(feltétel){

változó, ami tartalmazza az ID-t

}

}

session= valtozo

Az eredmény az, hogy átviszi az utolsó kockában levő változót.

Trollkodni meg nem én kezdtem, segitséget kértem, nem azt hogy legyen széttrollkodva a kérdés.

És amúgy azért kérdeztem, mivel konkrétan ilyen kérdést nem találtam. Arra az egyre nem gondoltam, hogy itt sokan annyit értenek a programozáshoz, hogy ha segiteni kell, akkor le tudják irni hogy melyik programozási nyelvet nézzem át.

Nekik köszönöm szépen, minimálisan értek a programozáshoz, egyszerűbb login rendszert meg tudok csinálni, viszont az ehhez még nem kell (saját gépen lesz, nem tervezem kitenni weboldalra)

2018. ápr. 7. 23:00
 25/33 anonim ***** válasza:
Nem kell mindenkinek programozónak lenni :)
2018. ápr. 8. 00:08
 26/33 A kérdező kommentje:

"Nem kell mindenkinek programozónak lenni :)"

Nem, nem is leszek programozó, főleg akkor, ha elvárás az ilyen ostoba viselkedés, mint amit leművelsz.

Mint ahogy irtam, ezt magamnak készitem, amit nem irtam, hogy gyakorlásképp csinálom, ahhoz képest meg állandóan trollkodva van. 1 darab értelmesebb választ kaptam eddig, de köszönöm szépen, egyszerűbb lett volna leirnod hogy te is hülye vagy hozzá, csak nem akarod bevallani.

Mint ahogy megfigyelhetted, nem komplett kódot kértem, hanem tippet a megvalósitásához. Ha php-ban készitek valamit, és ahhoz kérek tanácsadást, az nem tanácsadás, hogy nézzem át a php-t. Vagy azt szeretnéd, hogy fizessek érte, hogy legyen egy programom, amit elvállalhatsz?

Fizetek, de azt TE nem fogod tudni megcsinálni ilyen csekély tudással.

2018. ápr. 8. 00:22
 27/33 anonim ***** válasza:

"Mint ahogy irtam, ezt magamnak készitem, amit nem irtam, hogy gyakorlásképp csinálom, ahhoz képest meg állandóan trollkodva van. 1 darab értelmesebb választ kaptam eddig, de köszönöm szépen, egyszerűbb lett volna leirnod hogy te is hülye vagy hozzá, csak nem akarod bevallani."

Ezzel a magatartással még csodálkozol, hogy nem kapsz konkrét választ? De hé, megtetted az első lépést: Mutattál egy konkrét próbálkozást. Vagy legalábbis valami nagyon leegyszerűsített pszeudokódot. Mostmár egészen biztos, hogy az alapvető programozási ismereteid hiányoznak.

for(feltétel){

for(feltétel){

session=aktuális ID

}

}

Mit is csinál ez a kód? Feltéve, hogy a for ciklusod végig megy az összes soron, és a sorokon belül az összes oszlopon, egymás után átadod a session változódnak az aktuális indexen levő értékét, felülírva az előzőt. Magyarul a végén mi lesz a session változóban? Az a mező, amelyiken utoljára iterálsz végig. VAgyis az utolsó 'kockád'. Ha a célod az, hogy a teljes terepasztalt, vagy amit csinálsz átvidd a session változódba, akkor add át neki a teljes tömböt, vagy amiben tárolod, egyben. Így most kb azt csinálod, hogy:

"Fogd meg az első elemet. Nem, inkább fogd meg a második elemet. Nem is, a harmadikat, vagy inkább a negyediket... ... tudod mit? Fogd csak az utolsó elemet, az a tuti".

Vagy ha a célod az, hogy eg ykonkrét mezőt adj át neki, akkor feltételezem ismered az adott mező sor-, és oszlopszámát, innentől fogva nem kéne gondot okozzon azt a konkrét elemet odaadnod.. akárhogy is, a ciklusodnak nincs sok értelme.

2018. ápr. 8. 00:34
 28/33 anonim ***** válasza:
Így van. Az utolsó adott jó választ. De először is, tedd fel újra a kérdést, mert hárman nem tudtuk kibogozni! Utána várhatsz csak érdemleges választ.
2018. ápr. 8. 01:07
 29/33 anonim ***** válasza:

Az egyik rendszergazda és fejlesztő ezt válaszolta rá mikor megkérdeztem érti e a kérdést.

- Se füle se farka

2018. ápr. 8. 01:09
 30/33 anonim ***** válasza:
Iteráláshoz meg inkább használj foreach-t, hal ehet. Esetleg nézz utána az array_map fgv-nek. Ez utóbbit én sose használtam, csak hallottam róla így nem biztos jó lesz.
2018. ápr. 8. 01:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!