Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet egy "nagy"...

Hogyan lehet egy "nagy" programot karbantartani?

Figyelt kérdés

Hosszabban: azon gondolkoztam, hogy egy OS-t hogyan tudnak karbantartani (pl. egy fellépő hibát javítani)?

Egy windows vagy bármely nagyobb OS (mondjuk ami open source inkább) esetén hogyan oldják meg hogy áttekinthető legyen az a sok-sok sor? Mennyiből állhat nagyjából egy ilyen program összességében?

Köszi előre is!

2017. nov. 10. 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:
68%
hát nem egy forrásfájlban van az egész :)
2017. nov. 10. 22:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy a windows xp, vista, 7 és a 10 is 40-60 millió kódsorból áll. Gondoltam azért hogy nem egy fájlban írják az egészet :D de ennyi kódot szerintem még több modulban is elég nehézkes kezelni.. vagy nincs erre semmilyen más mód, azaz csak ennyit lehet tenni?
2017. nov. 10. 22:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Nyilván megpróbálják reprodukálni a hibát, és az ehhez értő emberek akkor már sejtik, hogy merrefelé kell keresgélni, és milyen további teszteket érdemes futtatni, amivel be tudják határolni. Azonkívül ha korábban jól működött, akkor össze lehet vetni a hiba keletkezésének idejét az elvégzett módosításokkal a verziókövetőben.
2017. nov. 10. 22:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Erre vannak módszerek, ezt tanítják, és ha mindenki betartaná a szabályokat akkor lényegesen jobban működne egy ilyen nagy program. Az alapelv az "lenne", hogy pontosan definiálva van minden "blokk" szerepe, a hívása, és az, hogy milyen értékekkel tér vissza. És csak jól kitesztel "blokkok" kerülnek be a rendszerbe. Igazán ha jól van belőve a blokk méret akkor kezelhető. És itt most "blokk" alatt nem azt értem, hogy mi van egy forrás fájlban, hanem pl. pascal esetén minden begin ... end, vagy a C esetén minden egyes { ... } közé eső résznél így kéne csinálni. És dokumentálni kéne mindent.
2017. nov. 10. 23:17
 5/6 anonim ***** válasza:
53%
Lehet hogy 60 millió sor, de nem a józsika meg a pistike dolgozik rajta egy panel 3. emeletén. :)
2017. nov. 11. 08:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Keress rá google-n arra, hogy "clean code" meg "test driven development".
2017. nov. 11. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!