Egymsá melleti mássalhangzók megszámolása C++ -ban, de hogyan kell? Feladat és kód lent. A programot elkezdtem de elakadtam .
A feladat:
Angol szavakban időnként több mássalhangzót is írnak egymás mellé. Írj programot, amely megadja az egymás melletti mássalhangzók számát!
Bemenet
A standard bemenet egyetlen sorában egy legalább 1 és legfeljebb 255 karakterrel leírt angol szó van.
Csak az angol ábécé betűi szerepelnek benne. Kimenet A standard kimenetre annyi számot kell írni, amennyi a bemeneti szóban levő mássalhangzó sorozatok száma.
Az i-edik szám a szó i-edik csupa mássalhangzóból álló része mássalhangzószáma legyen!
Pl:
Bemenet Kimenet computers 1 2 1 2
Bemenet Kimenet toast 1 2
A programom
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{ setlocale(LC_ALL,"hun");
string a;
//Szó bekérése
cerr << "Írd be a szót: (angol, kisbetűvel)" << endl;
cin >> a;
cerr << "A szó: " << a << endl;
// Lényegi rész
int x, i, k;
string z;
cerr << "\n Az mássalhangzók száma betuk szama " << endl ;
x=a.length();
k=0 ;
for (i=0;i<x;i++)
{
z=a.substr(i,1);
if ((z=="b") || (z=="c") ||(z=="d")||(z=="f")||(z=="g")||(z=="h")||(z=="j")||(z=="k")||(z=="l") ||(z=="m")||(z=="n")||(z=="p")||(z=="q")||(z=="r")||(z=="s")||(z=="t") ||(z=="v")||(z=="w")||(z=="x")||(z=="y") ||(z=="z"))
(k=k+1);
}
cout << k ; // itt tömbbel kéne kiiratni?
return 0;
}
Sajnos csak eddig eddig jutottam :(
A válaszokat előre is köszi .
A program csak mássalhangzókat számolja meg.
De az egymás melletti mássalhangzókat nem tudom megszámolni azt hogyan kell?
A sok dumálás helyett ittvan egy lehetséges megoldás:
(bár az érdekes kérdés, hogy mondjuk az angol ábécé-ben mit nevezünk mássalhangzónak, de a te elképzelésedet követtem)
Kedves Igazmondó!
NAgyon hálásan köszönöm a megoldásod !
Értehtő és jó !
Mostmár értemtovábbi jo délutánt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!