"Domino" rendszer épitése hogyan? (részletek lentebb)
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egy olyan "szimulátort szeretnék épiteni, amiben a járművek közlekedését a program visszajelzi (képcserével, vagy a fehér csik átszinezésével).
Jelenleg a visszajelzés még nem érdekel, annyira még nem tartok előre, az elején akadtam el.
Konkrétan a szimulációs táblám egy változtatható kockájú asztal lenne. Ez még nem gond, php-val le tudom "keverni". A problémám az, hogy nem tudom kinyerni 1-1 kocka ID-jét, akárhogy is próbáltam. Ennek az lenne a lényege, hogy ha rákattintok egy dominóra jobb gombbal (jobb gombos menüt nem tudom hogy lehet-e késziteni), akkor tudjam módositani a képet, vagy a képen levő műveletet el tudjam végezni (pl "gomb megnyomása").
Ebben tudnátok segiteni?
php-ban próbáltam már, de amikor egy adott kocka ID-jét akarom átvinni egy másik lapra, akkor egyszerűen az utolsó kocka ID-jét viszi át, és csak azt módositja.
Az ID-ket (a nagyság miatt) egy .txt fájlban tárolom, egymás alatt.
"Hol találom meg Győrt?
A földön keresd."
Köszi szépen. :D
php-ban van vagy 6-7000 kód, az egyszerűbbeket ismerem is, és abban is irom ezt, igy ezt valahogy sejtettem.
De köszi a kedvességed, igy már meg fogom találni egy pillanat alatt, amint sikerül átfutnom ezt a pár kódot. :D
"php-ban van vagy 6-7000 kód"
wtf?!?!
Valaki más esetleg aki tud közelebbi tippet adni mint azt hogy php-ban?
php-ban irom ezt, igy gondoltam hogy nem a C++-ban kell keresnem.
De egy dolgot nem értek. Irjátok folyamatosan azt, hogy unalmas ezt meg azt ennyiszer leirni, de nem tart több ideig leirni egy-egy ilyen mondatot, mint leirni 1-1 kódot?
Ilyesféle válaszra számitottam volna:
nézd át: echo (példaképp)
Ezt elolvasom, és akkor utánanézek az echo-nak, hogy hogyan is kell használni.
Ez helyett (a 3-4 szó helyett) kapom a leszólásokat, hogy mennyiszer megkérdeznek titeket erről meg arról. Azokat a mondatokat(!) nem unalmas leirni folyamatosan, mint azt a pár szót?
Ezt nem nevezném lustaségnak, mert a lusta emberek inkább leirnák azt a pár szót, minthogy 1-2 mondatban adjanak egy sokkalta távolabbról megközelithető tanácsot.
SQL nem nyerő, gondoltam rá, megpróbáltam, viszont az csak kisebb részen jó (ha nagyobb terepasztalt épitenék, akkor időtúllépés miatt elakad, és nem generálja le a teljes területet.
Sessionba meg nem azt a számot teszi be, amit megadok neki (ha a for cikluson belülre teszem, akkor csak az utolsó kocka számát teszi bele, ha kivülre teszem, akkor úgyszintén.)
"Na, akkor szerintem ideje új hobbit keresni."
Imádom az ilyen lelkes, épitő jellegű hozzáállásokat, ebből lehet a legtöbbet tanulni. :D
A probléma már csak az, hogy ezt kipróbálva se működik ez a fajta adatátvitel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!