Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » "Domino" rendszer épitése...

Ragua kérdése:

"Domino" rendszer épitése hogyan? (részletek lentebb)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy egy olyan "szimulátort szeretnék épiteni, amiben a járművek közlekedését a program visszajelzi (képcserével, vagy a fehér csik átszinezésével).

Jelenleg a visszajelzés még nem érdekel, annyira még nem tartok előre, az elején akadtam el.

Konkrétan a szimulációs táblám egy változtatható kockájú asztal lenne. Ez még nem gond, php-val le tudom "keverni". A problémám az, hogy nem tudom kinyerni 1-1 kocka ID-jét, akárhogy is próbáltam. Ennek az lenne a lényege, hogy ha rákattintok egy dominóra jobb gombbal (jobb gombos menüt nem tudom hogy lehet-e késziteni), akkor tudjam módositani a képet, vagy a képen levő műveletet el tudjam végezni (pl "gomb megnyomása").

Ebben tudnátok segiteni?

php-ban próbáltam már, de amikor egy adott kocka ID-jét akarom átvinni egy másik lapra, akkor egyszerűen az utolsó kocka ID-jét viszi át, és csak azt módositja.

Az ID-ket (a nagyság miatt) egy .txt fájlban tárolom, egymás alatt.

2018. ápr. 7. 19:05
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
PHP kódoknál keresd.
2018. ápr. 7. 20:23
 12/33 A kérdező kommentje:

"Hol találom meg Győrt?

A földön keresd."

Köszi szépen. :D

php-ban van vagy 6-7000 kód, az egyszerűbbeket ismerem is, és abban is irom ezt, igy ezt valahogy sejtettem.

De köszi a kedvességed, igy már meg fogom találni egy pillanat alatt, amint sikerül átfutnom ezt a pár kódot. :D

2018. ápr. 7. 20:26
 13/33 anonim ***** válasza:

"php-ban van vagy 6-7000 kód"

wtf?!?!

2018. ápr. 7. 20:47
 14/33 anonim ***** válasza:
#12 Ami a W3schoolson van az az alap. Ha hobby szinten foglalkozol a programozással, akkor annyi kelleni is fog. Ami a tutoriált illeti. :) mint írtam, nem akarunk minden pötsömnyi kérdéshez kész megoldást kínálni.
2018. ápr. 7. 21:19
 15/33 A kérdező kommentje:

Valaki más esetleg aki tud közelebbi tippet adni mint azt hogy php-ban?

php-ban irom ezt, igy gondoltam hogy nem a C++-ban kell keresnem.

De egy dolgot nem értek. Irjátok folyamatosan azt, hogy unalmas ezt meg azt ennyiszer leirni, de nem tart több ideig leirni egy-egy ilyen mondatot, mint leirni 1-1 kódot?

Ilyesféle válaszra számitottam volna:

nézd át: echo (példaképp)

Ezt elolvasom, és akkor utánanézek az echo-nak, hogy hogyan is kell használni.

Ez helyett (a 3-4 szó helyett) kapom a leszólásokat, hogy mennyiszer megkérdeznek titeket erről meg arról. Azokat a mondatokat(!) nem unalmas leirni folyamatosan, mint azt a pár szót?

Ezt nem nevezném lustaségnak, mert a lusta emberek inkább leirnák azt a pár szót, minthogy 1-2 mondatban adjanak egy sokkalta távolabbról megközelithető tanácsot.

2018. ápr. 7. 21:48
 16/33 anonim ***** válasza:
Nézd át: Adatbázis / Session
2018. ápr. 7. 21:57
 17/33 anonim ***** válasza:
Ha még gizdábbra akarod, akkor nézd át: Js + Ajax
2018. ápr. 7. 21:57
 18/33 A kérdező kommentje:

SQL nem nyerő, gondoltam rá, megpróbáltam, viszont az csak kisebb részen jó (ha nagyobb terepasztalt épitenék, akkor időtúllépés miatt elakad, és nem generálja le a teljes területet.

Sessionba meg nem azt a számot teszi be, amit megadok neki (ha a for cikluson belülre teszem, akkor csak az utolsó kocka számát teszi bele, ha kivülre teszem, akkor úgyszintén.)

2018. ápr. 7. 22:10
 19/33 anonim ***** válasza:
Na, akkor szerintem ideje új hobbit keresni.
2018. ápr. 7. 22:24
 20/33 A kérdező kommentje:

"Na, akkor szerintem ideje új hobbit keresni."

Imádom az ilyen lelkes, épitő jellegű hozzáállásokat, ebből lehet a legtöbbet tanulni. :D

A probléma már csak az, hogy ezt kipróbálva se működik ez a fajta adatátvitel. :)

2018. ápr. 7. 22:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!