Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Más is fél a programozástól?...

Más is fél a programozástól? Másnak is nehéz bele kezdeni?

Figyelt kérdés

Élvezni élvezem, még nem csinálok óriási dolgokat, sőt még semmilyen mindennapi életben használható programot, de ha egyszer elkezdem 2-3 órán keresztül felsem ülök és csak csinálom.

Ha valamit nem tudok megkeresem az intereneten és az ilyen elfogunk órákban alig bírom abba hagyni a tanulást.

Magyarul nem azzal van a probléma hogy nem élvezném vagy nem haladnék jól, de nagyon győzködnöm kell magamat, hogy bele kezdjek.

Ezt hogyan küzdjem le? Másoknak is ilyen nehéz elkezdeni?

2018. márc. 29. 14:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Akkor lehet ijesztő, ha nagyon előre gondolkodsz, tehát ha át akarsz ugrani fontos alap dolgokat. Olyankor előjön a "jaj, ebből egy szót sem értek" érzés. Haladj szép sorban, légy türelmes, mindig csak annyit haladj, amit értesz is. Ne kapkodj és ne csapongj a témák között.

Kitartás, hajrá. :)

2018. márc. 29. 14:13
 2/6 A kérdező kommentje:

1., Nem azzal van a baj, hogy nem érteném a dolgokat. Nem túl nehéz, az elkezdéssel vannak problémáim. Nem magának az egész dolgonak a tanulásának az elkezdésével, hanem mondjuk ha elhatározom, hogy 2 óra 00kor elkezdek egy feladatok csinálni és mondjuk tovább tanulok a collections frameworköt, akkor valószínűleg csak 5órakkol fogom elkezdeni.

Az a furcsa, hogy az első 10-15 perc után élvezem, csak rettenetesen nehezen állok neki.

2018. márc. 29. 14:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem is a programozással van a baj, hanem általában stresszelnek a feladatok, kihívások? Az sem nagy baj, csak máshol kell keresni a probléma gyökerét. (Nem akarok átmenni pszichomókusba.)
2018. márc. 29. 14:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem van hogy napokig húzódik, mire elkezdem.

De mondjuk közbe rengeteg melót is csinálok, ami lefáraszt.

Ha elkezdem, akkor viszonylag gyorsan haladok. :-)

2018. márc. 29. 14:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez egy nagyon ismerős probléma :) Hasonlóval küzdök, holott ha már belevágok, akkor nagyon élvezem a tanulást. Szóval engem is érdekelnek a válaszok.
2018. márc. 29. 20:36
 6/6 anonim ***** válasza:
A programozás nagy kihívás. Sok máshonnan hozott negatív élményt előhívhat (pl. általános iskola, amikor rosszat mondtál, gimi, amikor túl nehéz dolgozatok voltak, vagy csak simán negatív élmény kötődik a "tanulás" fogalmához), stb. Lehet, hogy nagyon szeretnél jó lenni, teljesíteni és ez okoz ilyen érzést (hiszen, amit nem kezdesz el, az nem is tud nem sikerülni), de számtalan más oka is lehet. Én motivációs gondokkal küzdöttem sokáig, de éreztem ilyet is, mint te (bennem megfelelési kényszer dolgozott). Ismerek valakit, aki programozókkal dolgozik, ha valami gondom van, neki szoktam írni. Az A&K Akadémián dolgozik, csak IT-sokkal, business coach. Én magánba mentem hozzá néhányszor. Jó volt.
2018. márc. 30. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!