Hogyan kell sort törni/ új sort kezdeni assembly nyelvben? Vannak színes négyzeteim, de új sorba akarok készíteni újabb négyzeteket. Hogy van assemblyben a sortörés? Egyáltalán belehet csak úgy dobni, vagy a legelején kell meghívni stb.
Ha egyáltalán értem, hogy mit szeretnél, egy kocsivissza- meg egy soremelés-karaktert írj a képernyőre (0D 0A, lehet, hogy fordított sorrendben). De azért ez elég érdekes kérdés az oprendszer, a processzor és az assembler megnevezése nélkül. Nekem például sejtelmem sincs, miféle színes négyzetekről van szó, mit és mive akarsz bedobni, mit gondoltál a legelején meghívni, stb.
A sortörés ASCII-kódja 0xa (decimálisan 10).
A "kocsivissza" karakteré 0xd (decimálisan 13) - Windowsnál kell a sortörés elé.
Azt kell a megfelelő helyen megadni
de oké,hogy ez az ascii kódja de mit kellene csinálni?:D
mov ax,10 ?
"...csak annyiról van szó,hogy készítettem négyzeteket amiket grafikusan kirajzol a képernyőre..."
Karakterek képét írtad át vagy grafikus képernyőre rajzolsz? Ha ez utóbbi, akkor nehezen fogsz 10+13 ASCII karakterekkel új sorba kerülni!
Én kiváncsi lennék erre az assembly-programra!
Itt lenne a kód: [link]
egy pepita felületet kell készítenem, az 1. sor megvan, de folytatni szeretném a kövi sorba.
Akarod mondani, a kód egy része, ugye? Annyi mindenesetre legalább kiderült, hogy valami DOS-programról van szó, tehát nálam, linuxon, nincs értelme kísérleteznem vele.
Mi történik, ha a negyzet rutin következő meghívása előtt di-hez 40 helyett mondjuk 12840-et adsz hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!