Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » El akarok kezdeni programozást...

El akarok kezdeni programozást tanulni. Hogyan kezdjek neki, milyen nyelvben?

Figyelt kérdés
Van már egy c++ meg egy java tankönyvem (a c++ jobb könyvnek tűnik), melyikkel érdemes kezdenem? Vagy netán valamilyen más nyelvben?

2017. nov. 23. 07:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Amelyik neked tetszik. Bár tanulónyelvként célszerű minél egyszerűbbel kezdeni, hogy tudj magára a programozásra (algoritmizálásra) fókuszálni, és ne a nyelvi sajátosságok vonják el a figyelmedet.
2017. nov. 23. 08:10
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Amik most feltörekvőek:

C#

Python

Ruby

Swift

Javascript

PHP

De egyébként bármin elkezdhetsz, a lényeg hogy először az absztrakt látásmódot sajátítsd el, a problémák lemodellezését és algoritmizálását gyakorold be. Ha ezt a fajta gondolkodásmódot tudod fejleszteni, erősíteni, akkor onnantól már csak a különböző nyelvek sajátosságát, szintaxisát kell erőltetni. Szóval gyakorlásnak elég akár valami alapabb, vagy egyszerűbb. C, Pascal...

Aztán majd kezdd el olvasgatni hogy melyik nyelvet mire használják főleg, és mélyedj el valamelyikben. Szerintem a jövőt meghatározza az objektumorientált programozási elv, érdemes azt is elsajátítani, és olyan nyelvet használni ami támogatja

2017. nov. 23. 08:59
 3/4 anonim ***** válasza:

hát én nagyon sokat szenvedtem a jegyzettömbbel való programozással, szóval én javaslom hogy nézz ki egy szimpatikus fejlesztőkörnyzetet

én a delphi-vel és az embarcadero-val kezdtem

ez egyébként valami pascal közeli nyelv, ha másra nem is nagyon jó tanulni egyszerű

2017. nov. 23. 17:26
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tegnap megnéztem, mi fán terem az a Python, és egyelőre tetszik, úgyhogy ebbe most megpróbálok belemélyedni.
2017. nov. 24. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!