El akarok kezdeni programozást tanulni. Hogyan kezdjek neki, milyen nyelvben?
Amik most feltörekvőek:
C#
Python
Ruby
Swift
Javascript
PHP
De egyébként bármin elkezdhetsz, a lényeg hogy először az absztrakt látásmódot sajátítsd el, a problémák lemodellezését és algoritmizálását gyakorold be. Ha ezt a fajta gondolkodásmódot tudod fejleszteni, erősíteni, akkor onnantól már csak a különböző nyelvek sajátosságát, szintaxisát kell erőltetni. Szóval gyakorlásnak elég akár valami alapabb, vagy egyszerűbb. C, Pascal...
Aztán majd kezdd el olvasgatni hogy melyik nyelvet mire használják főleg, és mélyedj el valamelyikben. Szerintem a jövőt meghatározza az objektumorientált programozási elv, érdemes azt is elsajátítani, és olyan nyelvet használni ami támogatja
hát én nagyon sokat szenvedtem a jegyzettömbbel való programozással, szóval én javaslom hogy nézz ki egy szimpatikus fejlesztőkörnyzetet
én a delphi-vel és az embarcadero-val kezdtem
ez egyébként valami pascal közeli nyelv, ha másra nem is nagyon jó tanulni egyszerű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!