Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ti hogy tanultatok meg program...

Ti hogy tanultatok meg programozni?

Figyelt kérdés

Néhány kiegészítő kérdés:

-Mi ösztönzött titeket?

-Segített e valaki, volt-e mentorotok?

-Mióta csináljátok, milyen célokat értetek el?

2017. nov. 7. 00:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi ösztönzött? Egyrészt az, hogy egyszerűen érdekelt a dolog, másrészt meg az alkotási vágy. Hogy létrehozhatok egy szoftvert én magam, amit aztán használhatok, teljesen személyre szabottan, a saját céljaimra.

Amikor kezdtem - 13 évesen -, még semmi segítségem nem volt egy könyvet leszámítva. Aztán gimi fakton már tanultunk rendesen programozni, illetve főiskolán is.

Az eredményeim: egy tanárképzős országos verseny döntő, néhány kisebb és közepes versenyen egész jó (értsd: a mezőny első harmadában) helyezés, meg persze az, hogy a munkahelyemen, ahol egyébként hivatalosan rendszergazda vagyok, nem is programozó, napi szinten használják a munka során az én szoftvereimet.

2017. nov. 7. 00:57
 2/7 anonim ***** válasza:
24%
Gyerekkoromban mindig azt mondták: "Tanulj! Ha nem tanulsz kukás vagy programozó leszel...!" De én nem fogadtam meg a tanácsot, így alakult... :(((
2017. nov. 7. 02:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Középsuli, Programozás órák hozták be az életembe. Tetszett is, ment is, így erre mozogtam tovább (az kb 10 éves koromtól fogva nem volt kérdés számomra, hogy informatikus leszek, a részletek voltak csak homályosak).

Nem igazán segített senki, mármint... volt az iskolai tanár, de a képességeim elég gyorsan túlnőttek azon, amit ő oktatott, így lényegében magamtól fejlődtem már akkor is, és nagyjából azóta is.

Milyen célokat értem el? Nem tudom, sosem voltak "céljaim", egyszerűen csinálom amit szeretek, és igyekszem folyamatosan tanulni és fejlődni. De nem vagyok az a fajta, aki konkrét célokat fektet le maga elé.

2017. nov. 7. 03:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Én elöször Visual Studióval kezdtem (c#).

A suliban eleinte csak azt ösztönzött, hogy programozzak és olyanakat csináljak amit más nem csinált még meg.

A középsuliban elég rossz nekem mivel kb a tanárok fél évet maradnak aztán elmentek.

A rossz ebből csak annyi, hogy 3x-4x újrakezdtük a programozást aztán otthon is elkezdtem.Engemet még az Unity-t ki probáltam , hogy milyen játékokat lehet csinálni.

3 éve csinálom,még nem sokat értem el csak annyit, hogy tudjak programozzni :)

2017. nov. 7. 07:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Én még csak itt tartok:

хелло ворлд!

2017. nov. 7. 08:41
 6/7 anonim ***** válasza:

#5: rosszul írtad!

Привет мир.

2017. nov. 7. 10:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Számtech órákon adták meg a kezdőlöketet a középsuliban, aztán vettek muterék otthonra is egy kis használt 286-ost 1 mega rammal, amiben az elején még HDD sem volt, így aztán - jobb híján - felraktam egy floppyra a turbo pascal 6.0-át és programoztam rogyásig. Persze igencsak tetszett is (volt, hogy még a buszon ülve is fejben programoztam).

Windowra való átlépéskor először Borland Delphi-ztem, de aztán egy melóhelyen Visual Studio volt és elkezdtem áttérni arra és a C++ -ra. Mondjuk jelenleg rendszergazdaként dolgozom és nem fejlesztőként, de így is kiélhetem magam, mert szinte mindent powershellben csinálok (ami ugye a C-re épül).

2017. nov. 7. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!