Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ti, hogyan tanultatok meg...

Ti, hogyan tanultatok meg programozni?

Figyelt kérdés

Itthon vagy suliban?Könyvből vagy csak neki álltatok egy projektnek és csak azt néztétek ami épp kell?

Én jelenleg a 24 órás könyvből a nyelvi elemeket tanulom és hát kezd eléggé unalmassá válni.Kipróbálom amit tanulok majd megjegyzem és megyek a következőre.

És egy plusz kérdést engedjetek meg.

Hogyan tanulhatnék meg gyorsan angolul,hogy értsem az angol könyveket?

2012. máj. 29. 16:54
 1/8 anonim ***** válasza:
A programozás legkönnyebb része megtanulni a nyelvi szintaktikát, az könyvből is megy. Igazából ami kicsit időigényesebb, az az egész programozási technológia és logika megtanulása és megértése, ehhez nem árt egy tanár, de igazából az egész cakumpakk megtanulható könyvből és netről. A lényeg: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. Az őskori programozók is gyakorlással jutottak odáig, hogy komoly programokat voltak képesek írni.
2012. máj. 29. 16:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha unalmas, nem élvezed akor nem neked való, max kényszeresen

Lehet joban tetszene 3D tervezés

2012. máj. 29. 17:02
 3/8 A kérdező kommentje:

De nálam épp fordítva van ez a nyelvi elemeket nehéz megtanulnom programot tervezni meg írni így nem annyira.

Látom a fejembe,hogy hogyan valósíthatnák meg bármit is csak még nem tudom az összes kulcsszót szóval a nyelvi elemeket.

Nekem ez nehéz.

2012. máj. 29. 17:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Hat szerintem csak otthon fogsz megtanulni programozni.Az iskola/egyetem csak elindit,de nem tanit meg programozni ha te nem csinalsz semmit otthon.

En internetrol tanultam( es meg mindig tanulok) programozni.Ha unalmasnak talalod keres valami erdekesebbet.Rengeteg foras , tutoral van a neten.Igaz legtobb angolul.

Angolul is a netrol tanultam, filmeket neztem, cikeket olvastam , zeneket halgattam.Ha nem ertettem valamit:google translate

2012. máj. 29. 17:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Veszel egy könyvet feladatokkal, és megoldogatod őket. Ha jó a feladatsor, akkor ezzel már begyakoroltad a nyelvi elemeket.

Vedd körül magad azangollal,és akkor gyorsabban fogod tanulni!

2012. máj. 29. 18:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Mondjatok egy könyv címet amiben feladatok vannak.
2012. máj. 29. 19:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem is kell fejbentartanod az összes függvényt, meg libraryt. És tényleg a gondolkodásmód, meg a logika a fontos. Szerintem jó úton jársz, és kezdj el programokat irni. A szokásos baromságok, fibonacci sor, találj el egy számot, fájlból olvasás, stb. Ha vannak example programok, akkor azokba is nyúlj bele, és nézd h mi történik, próbáld átalakítani
2012. máj. 29. 23:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Tanulj suliban vagy otthon, aztán minnél előbb segíts be cégeknél, csinálj valami projektet velük, szeretik az érdeklődő embereket és ott lehet igazán sokat tanulni.

Angolhoz a filmeket ajánlom. Szigorúan felirat nélkül. :)

2012. máj. 30. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!