Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ti mennyi idő alatt tanultatok...

Ti mennyi idő alatt tanultatok meg programozni?

Figyelt kérdés

mennyit idő telt el míg az első munkát meg nem kaptátok?

hol tanultatok?

hány évesen kezdtétek?

2014. aug. 12. 14:27
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

14 évesen kezdtem, 22 évesen kaptam meg az első munkát. Mert akkor végeztem az iskolával.

Jó, ez kissé túlzás, mert közben is csináltam projekt alapú megbízásokat, de azok nem voltak túl bonyolultak.

2014. aug. 12. 14:30
 2/7 anonim ***** válasza:
3 év. 22-től 25-ig. Otthon/suli.
2014. aug. 12. 14:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló mint #1 :)

> hány évesen kezdtétek?

13-14 évesen kezdtem.

> hol tanultatok?

Otthon kezdtem egy ált.iskolás infókönyvből. Aztán gimibe is infó tagozatra mentem (bár az ottani programozás akkor már ujjgyakorlat volt), aztán az ELTE-IK proginf. BSc képzést végeztem el.

> mennyit idő telt el míg az első munkát meg nem kaptátok?

23 évesen kaptam az első melót (fél évvel diploma előtt), azóta is (2 éve) ott dolgozom.

> Ti mennyi idő alatt tanultatok meg programozni?

Néhány évet lehetne mondani tehát. Mondjuk minden nap tanulok újat. De arra a szintre, hogy tudok önállóan haladni+tanulni, viszonylag hamar eljutottam.

2014. aug. 12. 14:40
 4/7 anonim ***** válasza:
68%

Nehéz megmondani, elég hamar lehet szép eredményeket elérni, ha elszánt az ember.

Ugyanakkor minél többet tanul, annál inkább látja, hogy még mennyi mindent nem tud.

Én most egy ELTE IK BSc és MSc diplomával a kezemben is eléggé érzem, hogy még így is van mit fejlődnöm, pedig több, mint 10 évvel ezelőtt kezdődött nálam ez az egész és elég sok területen, elég sok ismeretet szereztem.

(Na meg ugye az egyetem.)

"Sajnos" ez egy olyan szakma, amiben sosem lehet mindent tudni.

Első munkát amiért fizettek is már nem is tudok mikor kaptam, de még a gimnázium alatt. (Már akkor sem jelentett gondot egy komplexebb weboldal/rendszer elkészítése.)

2014. aug. 12. 18:20
 5/7 SimkoL ***** válasza:
100%
Technikai okok miatt - sajna nem volt rendelkezésre álló gép, :) '80 as évek - 22-23 éves lehettem. Egy év után már kaptam pénzt is egy programomért. Tanulni egyedül tanultam - nem volt még intenet - Soha nem a programozásból éltem, de még a mai napig is tanulok mert érdekel. Hasznom nincs belőle, már csak hobby
2014. aug. 12. 21:42
 6/7 anonim ***** válasza:

> hány évesen kezdtétek?

16 évesen kezdtem komolyan foglalkozni vele, persze már áltsuliban is érdekelt a téma.

> hol tanultatok?

Programozni középiskolában, aztán egy OKJ-es képzés és egyetem. Így visszagondolva az OKJ volt a legintenzívebb és a a legérdekesebb. Persze az egyetem hasznosabb volt, bár így csak 10%-ban naprakész. Az igazi tanulást az első munkahelyen kezdtem el...

> mennyit idő telt el míg az első munkát meg nem kaptátok?

Egyetem befejezése előtt 2 évvel elkezdtem dolgozni, eleinte csak részmunkaidőben. Diploma után pedig elmentem másik céghez, a két év szakmai tapasztalat jó tárgyalási alap volt. Meg ugye ahol egyszer megvettek gyakornokként kilóra, ott nincs nagy perspektívád.

> mennyi idő alatt tanultatok meg programozni?

Nem tudom. A mai napig tanulok és fogok is. Ez egy ilyen szakma.

2014. aug. 13. 01:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Én speciel 25 éve ülök gép előtt, tehát gyermekkorom óta, de vannak területek, amelyekhez olyan hülye vagyok mint a s.gg. A legjobb, ha az ember kiválaszt egy részterületet (ha megteheti), mondjuk grafika, vagy rendszerközeli programozás és azon belül tör babérokra, szerez meg minden ismeretet, vagy amire tőle telik.

Az első melóm nem is tudom mikor jött, olyan régen volt, de egy árukészlet-nyilvántartó programot kellett összeütni. Amire büszke vagyok, hogy dbase, vagy más adatbázis-kezelő nélkül oldottam meg az adattárolást, saját kútfőből. A dolog árnyoldala, hogy ismerősnek írtam és utána még hetekig zaklatott, hogy új és új lehetőségeket illesszek a progiba, természetesen honorárium nélkül.

2014. aug. 15. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!