Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit tegyek ha lusta vagyok...

Mit tegyek ha lusta vagyok programozni tanulni?

Figyelt kérdés
mindig belekezdek a könyvbe aztán abba hagyom 2oldal után.
2014. aug. 5. 21:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
Húzd ki az internetet és tegyél fel Win95-öt.
2014. aug. 5. 21:14
 2/19 anonim ***** válasza:
Valami olyat, mint az első írta, de inkább DOS-t. Direkt hibás forráskóddal. Az majd megtanít programozni. [freeDOS forrása már nyílt]
2014. aug. 5. 21:18
 3/19 anonim ***** válasza:
90%
Hát tanulj mást. Vagy egyáltalán ne is törd magad. Utcát söpörni és burgert forgatni is kell valakinek.
2014. aug. 5. 21:31
 4/19 Drone007 ***** válasza:
100%

Ha valami nyilvánvalóan nem érdekel, akkor ne erőltesd. Ezt mondjuk célszerű még középiskolában eldönteni, mert az egész életedet tönkreteheted azzal, ha arra kényszeríted magad, amit nem szeretsz csinálni.

"Olyan munkát válassz, amit szeretsz csinálni, és akkor életedben egy napot sem kell dolgoznod."

2014. aug. 5. 21:38
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Lépj ki a komfortzónádból és/vagy kezdd élvezni a munkát is!
2014. aug. 5. 21:48
 6/19 SimkoL ***** válasza:
100%

Tudom, hogy sokan utáltok mert öreg vagyok hozzátok képest és sokat 'beszélek, de elmesélem pályaválasztásom elejét:

"- Apu - Isten nyugtassa szegényt már régen meghalt - milyen szakmát válasszak ahol nem kell dolgozni és jól fizet ?

- Menj fiam vasutasnak, azok csak szolgálatba járnak és nem dolgozni"

Nehéz volt a négy év mert talán csak boncolni nem tanultunk meg, de amikor elvégeztem és elmentem a vasúthoz dolgozni kezdőként többet kerestem mint szegény fater Isten se tudja hány év után szakmunkásként a Digép-ben.

A vasútat 2 év után otthagytam és rendőrnek álltam. Na nem mezei talpasnak hanem rejtjelzőnek egy főkapitányságon. Ott tanultam meg magamtól programozni '80-as évek. Több programot írtam munkakörömtöl függetlenül a 'cég'-nek és nagyon jól fizettek érte - a havi fizetésem többszörösét pedig nem kerestem rosszul -.

Ezek után gondolkodj el rajta, hogy mi éri meg jobban, ülni egy légkondis irodában és bámulni a monitort vagy egy eszterga mellett állni. Persze a CNC programozás sem rossz :) de ahhoz is tanulni kell.

2014. aug. 5. 22:13
 7/19 anonim ***** válasza:

A következőket teheted:

Az interneten keresel egy tutorialt és példákat, és először a példákat töltöd le, fordítod és futtatod. Ha van CD a könyvedhez, akkor a rajta levő programokat is kipróbálhatod. Utána módosítod őket, és megfigyeled, hogy milyen hatást váltasz ki. Aztán jöhetnek a feladatok.

Egy másik programnyelvet választasz. Ha a C-ről vagy a C++-ról olvasol, akkor sok olyan rész lehet benne, amelyek már az első pár oldal után untatnak. Próbáld ki a Pythont! Ha már tudsz angolul, akkor a LOLCODE gyógyír lesz a lustaságodra, mivel ez egy komolytalan nyelv, ami erre való. Egy sort nem tudnék benne leírni röhögés nélkül.

Egy másik paradigmát választasz, ami persze együtt jár egy másik nyelvvel.

Leteszed a könyvet, és előveszed a kedvenc tantárgyaidat, ha már tanulni akarsz nyáron.

2014. aug. 5. 22:40
 8/19 anonim ***** válasza:

Miért akarsz programozni tanulni? Érdekel is, vagy kötelező (pl iskolában), netán csak a pályára jellemző jó fizetés csábít?

Ha az első, akkor lehet rossz könyvet olvasol, vagy rossz nyelvet választottál. Milyen nyelvvel próbálkozol?

Ha kötelező, akkor kénytelen leszel önmérsékletet tanúsítani. Kikapcsolod a TV-t, elrakod a telefont a lakás túlvégébe, kijelentkezel a Facebookról - hálózati kábel kikapcsolását csak azért nem javaslom, mert a Google nagyon hasznos tud lenni a hibakeresés során.

Ha pedig csak a bér vonzana #4-gyel értek egyet: ne szúrd el az életed azzal, hogy olyan dologgal foglalkozol, ami nem érdekel. Ezen a területen kénytelen leszel folyamatosan képezni magadat, és hatalmas önkiszúrás, ha közben rühelled.

2014. aug. 5. 22:58
 9/19 A kérdező kommentje:
nem akarok én ebből megélni csupán magamnak tanulnék egy olyan szintre akarok eljutni,hogy összetett programokat tudjak írni.
2014. aug. 5. 23:36
 10/19 anonim ***** válasza:

> akarok eljutni

Akkor meg csináld, ne lustálkodj. Ha valamit el akarsz érni, akkor tegyél érte. Lebegjen szemed előtt a cél, satöbbi-satöbbi.

2014. aug. 6. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!