Mit tegyek ha lusta vagyok programozni tanulni?
> mindig belekezdek a könyvbe aztán abba hagyom 2oldal után.
Több lehetséges ok van:
1. Nem tudsz koncentrálni
2. Nem érdekel a téma
3. Egyáltalán nem szeretsz olvasni
4. Nem érted ami olvasol
6. Unod a programozást mert lassan haladsz a tanulással
7. Fiatal vagy
8. Vannak egyéb gondjaid
9. Nem vetted észre, hogy nincs 4. pont.
10. Tényleg van 4. pont de 5. nincs.
Most nem azért, de a szabad szoftverek önkéntes terjesztői azért törődnének veled, mert látják, hogy jó a cucc és még jobb lehetne, ha többen használnák, és a hardverek gyártóinak alap lenne, hogy linuxos drivert is dobnak a cucc mellé, meg fenomenális lenne, ha a szigorúan egyféleképp működő windowsról és a még szigorúbban még "egyféleképpebben" működő osxről át lehetne pattanni valami szilárdabb alapon nyugvó, szabadabban testreszabható felületre, ami még (majdnem) ingyen is sokkal jobban a sajátod, mint amazok drágán.
Ha bántónak érzed, hogy a saját jó tapasztalatai alapján valaki teljesen ésszerű okokból terjeszti a frankót, akkor durcizz nyugodtan, senki se tart vissza...
> Ha bántónak érzed, hogy a saját jó tapasztalatai alapján valaki teljesen ésszerű okokból terjeszti a frankót, akkor durcizz nyugodtan, senki se tart vissza...
Én többnyire szabad szoftvert használok, ahol tehetem pedig Open Source-t. Én is ajánlom másoknak, de nem házalok vele.
> ha többen használnák, és a hardverek gyártóinak alap lenne, hogy linuxos drivert is dobnak a cucc mellé
Bárcsak így lenne. Mit össae szenvedtem a 3rd party drivereimmel, volt amibe bele is kellett nyúlnom (egy régi ATA vezérlő volt).
A driver fejlesztők viszont pénzért dolgoznak, tehát drágák, nem éri meg azért fizetni őket, hogy Linux-os drivert írjanak. Vannak közösségek és van aki saját kútfőből megírja, vagy egy jófejsrác driver fejlesztő bedobja közösbe a meglévőket.
A szabad szoftver sajnos nem hoz pénzt, ha mindenkinek megérné egy szabad világot alkotni az informatika lenne az első ahol már megtörtént volna. Én imádom, jó tudni, hogy egy rendes közösség fejleszt valamit, éjszaki buildek, azonnali bugfixek, közvetlenül javasolhatok módosításokat a kódban, vagy akár magamnak forkolhatok egyet. De amióta nem hobbiból fejlesztek, hanem éhes szájakat etetek, azóta sajnos átálltam a sötét oldalra. A halálcsillagról nézve pedig a szabad szoftveresek hippiknek tűnnek, hiába a szép közös évek :'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!