Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tanulhatnék meg program...

Hogyan tanulhatnék meg programozni?

Figyelt kérdés
Érdekel a programozás, de nem tudom hogyan fogjak neki az egésznek, hogyan tanuljam meg. Olyan linkekre lenne szükségem ahol teljesen nulláról elmagyarázzák a programozás mibenlétét és adnak lehetőséget gyakorlásra. Emelt szintű info érettségihez van szükségem a programozásra.

2014. aug. 5. 16:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Először mindenképpen az alapok kellenek. Itt ne konkrét program nyelvre gondolj,adattípusok,algoritmusok,változók stb... Sok PDF található az interneten ebben a témában.

Ha ezen túl vagy,válassz programnyelvet(akkor érettségist) és kezd el tanulni. Ha az alapok megvannak,akkor a prognyelv alapjait meg elmagyarázza egy könyv.

Sok sikert !

2014. aug. 5. 16:55
 2/11 anonim ***** válasza:
2014. aug. 5. 17:01
 3/11 anonim ***** válasza:
Megkérsz egy erre kiképzett szakembert, hogy tanítson meg. Pl. engem.
2014. aug. 6. 07:48
 4/11 Szirty ***** válasza:

Meg tudod fogalmazni mit szeretnél programozni? Tehát milyen eszközt?

Azért lényeges, mert az eszköz meghatározhatja az irányt, amelyek meglehetősen szerteágazók.

Programozhatsz mikrovezérlőt, DSP-t (digitális jelfeldolgozó processzor), mosógépet, hajtásvezérlőt, mobiltelefont, írhatsz eszközmeghajtókat PC-s rendszerekhez, programozhatsz robotpilótát, televízió készülék áramköreit, 3D leképző rendszereket, kerti locsoló berendezést, gyártósort, robotot, írhatsz PC-re játékot, ügyviteli szoftvereket, adatbázist kezelhetsz, írhatsz programot szennyvíz kezelő rendszerre, rakéta hajtómű vezérlést, stb.

Melyik a favorit?

2014. aug. 6. 20:11
 5/11 anonim ***** válasza:
Szirty, végigolvastad a kérdést?
2014. aug. 7. 06:28
 6/11 Szirty ***** válasza:

Igen! Elolvastam a kérdést!

Nem szerepel benne semmilyen utalás arra, hogy mit akar milyen nyelven programozni!

(nyilván ő magának sincsen erről semmilyen fogalma)

2014. aug. 22. 13:25
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha nem látod, akkor kimásolom neked:

>>> "Emelt szintű info érettségihez van szükségem a programozásra." <<<

2014. aug. 22. 13:51
 8/11 Szirty ***** válasza:

Fölösleges volt.

Semmilyen plusz információt nem közöltél.

2014. aug. 23. 10:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Akkor nem ugyanazokat a betűket látjuk, vagy fogalmad sincs, mi az érettségi. Ezt ugyanis te írtad:

"Programozhatsz mikrovezérlőt, DSP-t (digitális jelfeldolgozó processzor), mosógépet, hajtásvezérlőt, mobiltelefont, írhatsz eszközmeghajtókat PC-s rendszerekhez, programozhatsz robotpilótát, televízió készülék áramköreit, 3D leképző rendszereket, kerti locsoló berendezést, gyártósort, robotot, írhatsz PC-re játékot, ügyviteli szoftvereket, adatbázist kezelhetsz, írhatsz programot szennyvíz kezelő rendszerre, rakéta hajtómű vezérlést, stb. "

Na most ez mind nincs az érettségin. Aki ért az érettségihez, az tudja, hogy mire irányul a kérdés, és nem válaszol ilyen sületlenségeket. AZ információ tehát az, hogy ez mind sületlenség volt. De nem baj, ha azt hiszed, hogy csak te mondod a tutifrankót, ez neked biztosan jó...

2014. aug. 23. 11:06
 10/11 Szirty ***** válasza:

Kedves ismeretlenül beszólogató "válaszoló".

Ha jobban megfigyelnéd amit írtam azt látnád, hogy a kérdezőnek nem válaszoltam, hanem egy végtelenül egyszerű kérdést tettem fel, ami úgy szólt, hogy milyen eszköz programozásáról van szó.

Az általad ismét csak fölöslegesen tőlem idézett felsorolás néhány példát tartalmazott, hogy a kérdező jobban értse mire is vonatkozott a kérdés.

"Na most ez mind nincs az érettségin."

Nem azokat soroltam fel amik ott vannak. Az éppen a kérdés volt. :-)

Ezt próbáld meg feldolgozni mielőtt újra személyeskedsz és fröcsögsz!

2014. aug. 23. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!