Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen könyvből tanulhatnék...

Milyen könyvből tanulhatnék meg programozni C nyelven?

Figyelt kérdés

Teljesen kezdő vagyok, még soha semmilyen nyelven nem programoztam. Jövőre mérnök informatika szakra szeretnék járni, és azt mondták, hogy előtte valamilyen szinten legyek tisztában a C nyelvvel.

Tehát olyan könyvre lenne szükségem, amiben teljesen az alapoktól mindent elmagyaráz. Tudnátok ilyet mondani?

2013. okt. 16. 10:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Ilyen könyvet sokat találhatsz angol nyelven az interneten. Magyarul is van néhány, de egyik sem a legjobb.

Én C/C++ nyelvet az egyetemen tanultam meg az egyik tanár előadásán, addig én csak a Pascal-t tudtam. Attól a tanártól kaptam is néhány pdf állományt ezzel kapcsolatban.

Most éppen egy C/C++ programozás könyvet írok, de az nem lesz meg egyhamar.

2013. okt. 16. 10:39
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem könyvből ilyet lehetetlen megtanulni. Ott az egyetemi előadásokon és gyakorlatokon is az. Ahhoz magadnak kell utána járnod a neten, valódi feladatokat megoldanod, konkrét problémákra megoldásokat keresned.

Kezdetnek végigpörgetheted ezt:

[link]

(javaslom kimásolni valahova, én szemrákot kapok ettől)

Aztán keress gyakorló feladatokat.

2013. okt. 16. 10:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyet értek #2-vel. Nem lehet megtanulni könyvből programozni. Oda gyakorolni kell.
2013. okt. 16. 10:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Gyakorolnék sokat, de valami háttértudás csak kéne, hogy mit is csinálok pontosan :)
2013. okt. 16. 11:56
 5/7 anonim ***** válasza:
melyik egyetemre mennél?
2013. okt. 16. 12:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Persze, hogy gyakorolni kell, de nem is azt mondta a kérdező, hogy anélkül akar. Sőt, a jó könyv gyakorló feladatokat is tartalmaz. Egy jó könyv a legjobb alap, ha nincs tanára az embernek!
2013. okt. 16. 12:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Tudok egyet: Internet.
2013. okt. 16. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!