Egyetemen tanítanak C# vagy C++ nyelven programozni? (MMORPG írásához kéne) Ez 2 at 1 ben kérdés 2:ŰTudnátok valami könyebb animáló programot a pencil 4. 0 nál? Vagy ehez valami használati utasítást?
ELTE IK Proginf-en speciel van C++ és C# oktatás, de egy MMORPG játék írásához édeskevés lesz. Ezen kívül megjegyzendő, hogy az említett nyelvekkel foglalkozó tárgyakból max 3-4 db van, azon kívül van 15-20 másik tárgy, amit el kell végezned. Ez egyfelől elijeszthet az egésztől, de másfelől sok hasznos elméletet is ad a programozáshoz, amit egy Google-ből induló autodidakta tanulásból nem biztos, hogy összekapálsz.
Pencil 4.0-hoz itt van a kézikönyv:
Angol nyelvű, igen, de angol tudás nélkül soha a büdös életben nem fogsz MMORPG játékot sem írni, szóval uzsgyi nyelvet tanulni! :)
LoL...
Ha programozni akarsz programozz, de ezt a hülyeséget felejtsd el.
Szvsz a veszprémi egyetem után még messzebb leszel az esetleges MMORPG készítéstől, mint mondjuk egy ELTE után lennél.
Bár mint már mondták egy egyetem után sem valószínű, hogy sikerülne a dolog, sőt...
MMORPG-hez kell 1 cég. Kell egy rahedli pénz: server, emberek fizetése, fenntartás és sorolhatnám.
Továbbá csak C/C++/C# nyelvekből te nem csinálsz semmi hasznos MMO-t. A programozás nem csak annyiból áll, hogy pötyögsz. Csak csinálj egy aknakereső játék programot, és megérted hogy mi nehéz az algoritmus tervezésben. (Én szoptam vele, mikor a nagy üres mezőket kellet jól megnyitni.) Ha ez meg van, akkor 1 lépést tettél a föld körbesétálásán.
Mellesleg értem a lelkesedésed, mivel én/mi is MMO-t akarunk csinálni. Csak annyi a kettőnk között lévő különbség, hogy én csapatom közel 40 főből áll, na meg cégalapítás előtt állunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!