Mit jelent "favágó" szinten programozni?
Nulla szakképesítéssel nekiállsz programozni.
Persze favágó szintről indulva lehet belőled jó szakember is.
Ennek a fordítottja a "programozói" szinten fát vágni, vagyis elfűrészelni magad alatt a fát.
Mintha a favágáshoz ( vagy épp a programozáshoz ) nem kellene szaktudás.Ez kissé sértő.
Ez olyan hogy a bölcsész ír egy programot iPhone-ra és ő a nagy programozó. Azért beültetném pár egyetemi kurzusra és szerintem 5p után azt se tudja hol van. :D
Azért egy megtanulom a nyelvet és írok egy kódot, az még nagyon kevés, de indulásnak jó.
A programozás az egy speciális gondolkodás módot igényel és logikán/algoritmusokon alapuló szaktudást igényel minimum szinten.
Elég ha azt mondom, hogy SZTE Informatikai szakán évente a felvett diákoknak csak 10%-a diplomázik le.
Egy programozó mennyit keres. Ez így relatív.
Példa 1.:
Írsz egyedül 1 egyedülálló programot/terméket, ami kelendő, és sokan veszik. Akkor köré építhetsz egy céget és te vagy a tulajdonos. Annyit kereshetsz amennyit nem szégyellsz.
Példa 2.:
Beállsz egy világhírű céghez ez olyan országban ahol jó a GDP is, ott is marad bőven hónap végére is.
Példa 3.:
Elmész valami B kategóriás céghez, és majd azt veszed észre, hogy az annyi nem annyi.
Szóval ez sok mindentől függ.
Én szerintem a programozás olyan mint egy MŰVÉSZET. Lehet művelni szépen, de lehet összecsapni is. Egy asztalos is tud készíteni egy mezei asztalt, de tud millió értékű mestermunkát is kiadni a keze alól.
Szerintem mindenhol mást értenek rajta.
Mifelénk az indiai kódokat illetjük ezzel a kifejezéssel.
Azaz igénytelen, olvashatatlan, nem optimális kód. Tele feleslegesen túlbonyolított részekkel, de ugyanakkor meg fontos részeket kihagy. Gugliból egy az egyben copypaste-elt kódok, amik nincsenek az adott környezetre szabva.
Kb. ez a "mindegy hogyan, csak valahogy oldjuk meg oszt' jóvan, nagyjából működjön" hozzáállással írt kód.
Én arra használom, mikor a 10. ugyanolyan weboldalt kell összeraknom. Semmi kreativitás, semmi szakmai kihívás... Tényleg olyan, mintha kimennél az erdőbe fát vágni. Egyik ugyanolyan, mint a másik... :/
Nem kell hozzá agy, tudás, semmi... Kb a gugliból össze lehetne Ctrl-C-zni az egészet...
Persze engem is minősít, meg a kedves megrendelőt is, hogy nincs igénye többre :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!