Hol kezdhetnék el megtanulni programozni?
14 éves vagyok, és nagyon szeretnék megtanulni programozni C-ben, meg java-ban. Az iskolában majd csak két év múlva kezdik el tanítani, és nincs kedvem kivárni. Nincsenek ilyen internetes tanfolyamok/tutorialok? Ha lehet magyarul, de angolul is jó. Esetleg könyvek, amik a programozásról szólnak, és meg lehet őket rendelni?
Ui: Ha tudtok egyszerűbb nyelvet, amivel jobb ötlet lenne kezdeni, és felkészítene a C-re, akkor írjátok meg légyszíves.
Ha programozni akarsz megtanulni, akkor először kezd a Google kezelésének elsajátításával. Most lehet, hogy bunkónak tűnök, de amint elkezdesz vele foglalkozni, rá fogsz jönni, hogy tényleg így van. Egyébként (túlzás nélkül) naponta van 1-2 ugyanilyen kérdés itt a GYK-n.
Pascalt szokás ajánlani kezdőknek, de természetesen ez nem Szentírás.
Hidd el, kerestem a google-n C tutorialokat, csak angolul találtam, méghozzá nem is igazán jókat.
Amúgy most gugliztam rá hogy mi való a kezdőknek, a legtöbben a Pythont ajánlják. Akkor legyen inkább Pascal?
Következő a hivatalos álláspont (IK-sok körében :D)
- Ha Java/Android a végső cél, akkor C++-szal kezdj. Nehéz lesz az elején, de utána Java-ra átállni gyerekjáték.
- Ha C# (Windowsos alkalmazások) a végső cél, akkor C++.
- Ha könnyű kezdést akarsz és kezdetnek a programozó gondolkodásmódot akarod elsajátítani, akkor Pythonnal kezdj.
- Ha hardware-eket akarsz programozni (kb villamosmérnöki dolgok érdekelnek, pl robotika), akkor C-t tanulj.
Én Pythonnal kezdtem, de soha nem tanított senki. Ennek az eredménye: Pythonban megcsinálok sok mindent, és másra nehéz átállni.
Egyébként Python a Linuxos világban elég menő, csomó mindent írnak Pythonban (pl. Bittorrent rendszer is abban van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!