Melyik programozási nyelvet ajánljátok kezdésnek egy teljesen nulláról induló kezdőnek, aki autodidakta módon akar megtanulni programozni?
Több helyen olvastam a témában, de ez nem egységes.
Volt, aki a C, C+ vagy C++ nyelveket ajánlotta (valamelyiket a 3 közül), más a BASIC nyelvet, megint más a Python-t.
Akkor most melyikkel kell elkezdeni egy olyannak, aki még eddig soha nem foglalkozott programozással?
Weblap készítésben statikus lapokat tudok készíteni, amihez elég a HTML, CSS. Tudom, ezek nem programozási nyelvek. Csak azért írtam le, hogy programozásból vagyok teljesen kezdő, de nem vagyok hülye a számítástechnikához, hanem bizonyos alapok megvannak.
Sima C-t inkább ne, mert hamar a kedvedet vesztheted, olyan hogy C+ meg nincs is. Ezzel kettőt máris ki sikerült zárni.
Kezdeni bármivel lehet, az alapok nagyjából megegyeznek.
A Pythont tudnám én ajánlani, egy elég könnyű nyelv és szinte mindenhez van már valami modul benne.
Másodpercek alatt lehet jó dolgokat csinálni benne, kezdőknek ez pedig előny lehet.
C+ nincs, azt nem tudom hol olvastad. Nem egyszerű a kérdés, ezért van belőle sok vita. Mindenki abból próbál kiindulni, hogy ő mit tanult, hogyan tanult, vagy melyik nyelv a szimpatikus neki. Így szerintem nem is igazán van erre jó válasz.
Én is csak abból tudok kiindulni, hogy én hogy tanultam. Úgy hogy szerintem C++. De csak annyira, hogy az alapokat megtanuld. Tudd használni a függvényeket, a típusokat, tömböket, ciklusokat, logikai operátorokat. Aztán lehet tájékozódni C# vagy Java ügyben is, de elindulhatsz webes irányba is, mint PHP, JavaScript (AJAX), ASP.
@11:47: Én is C++-al kezdtem, de mégsem azt ajánlom, hanem a Pythont. :)
Lehet elfogulatlanul is véleményt nyilvánítani.
Úgyis mindenki más nyelvet fog mondani. A korábbi 1500 ilyen kérdésben is így volt és most is így lesz.
Pascal-t és Python-t szokták ajánlani kezdő nyelvnek.
Viszont ha már tudsz HTML-ül és CSS-ül, akkor mehetnél tovább PHP irányba is.
@11:53: Nem, mert egyébként Java-t használok. :D
Amúgy igen ez a 2 ajánlott nyelv szokott lenni, de a Pascal már kicsit az őskövület kategória.
A HTML, CSS, PHP a weblapkészítéshez szükséges nyelvek, míg a C, C++, Python, Ruby, stb nyelvek pedig programozói nyelvek.
Ha én programozni akarok, akkor miért ajánlja valaki a PHP-t? Vagy ha már jól megy a HTML, CSS, akkor érdemes a weblapkészítésben még jobban elmélyülni?
Ha rosszul osztályoztam a nyelveket, vagy tévesen következtettem, írtam valamit, javítsatok ki nyugodtan.
Köszönöm szépen!
Én azért mondtam a PHP-t (is), mert
(1) az eddigi ismereteidre tudsz építeni vele (HTML, CSS)
(2) hamar látványos dolgokat tudsz csinálni
(3) a PHP is programozási nyelv, szkriptnyelv, itt is be tudod gyakorolni sok mindent, az alapvető vezérlési szerkezetektől az OOP-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!