Melyik programozási nyelvet ajánljátok kezdésnek egy teljesen nulláról induló kezdőnek, aki autodidakta módon akar megtanulni programozni?
Több helyen olvastam a témában, de ez nem egységes.
Volt, aki a C, C+ vagy C++ nyelveket ajánlotta (valamelyiket a 3 közül), más a BASIC nyelvet, megint más a Python-t.
Akkor most melyikkel kell elkezdeni egy olyannak, aki még eddig soha nem foglalkozott programozással?
Weblap készítésben statikus lapokat tudok készíteni, amihez elég a HTML, CSS. Tudom, ezek nem programozási nyelvek. Csak azért írtam le, hogy programozásból vagyok teljesen kezdő, de nem vagyok hülye a számítástechnikához, hanem bizonyos alapok megvannak.
Lehet hogy nem ezt kérdezted, de szerintem először tanuld meg az alap programozói "dolgokat". Mi is az hogy ciklus mik az ok a metódusok...
Különben próbálj ki sok nyelvet és Te magad válaszd ki a legszimpatikusabbat!
A python klassz kezdésnek, gyorsan lehet benne haladni, rákényszerít a szép kódolásra(errorozik, ha nincs rendesen be tabolva\spaceelve), ez később minden programozási nyelvben megtérül.
Én anno 13-14 évesen vettem egy C# os könyvet, kb semmire nem mentem vele, pár évre rá megint rávettem magam, hogy akkor megtanulok programozni, és 1-1,5 hét alatt sikerült annyi tudást összeszedni pythonnal, hogy nekiálltam egyszerűbb játékokat írni benne.
Ezt a könyvet érdemes átforgatni, szerintem nagyon jól felépített, kezdők által tökéletesen érthető:
A legtöbb programozást tanulni vágyó ott téved, hogy azt hiszi, hogy a nyelv a legfontosabb kérdés, de ez nem így van, a legkisebb mértékben sem. A szemlélet kell értened, hogy hogyan tudod "megértetni" magad a géppel, utána már csak az a kérdés, hogy az adott nyelvben hogy fejezd ki azt, amit közölni akarsz a géppel.
Épp emiatt gondolom azt, hogy a legjobb, ha egy egyszerű, tiszta nyelvvel kezdesz, mint amilyen a python, ha ezt megtanulod(és gyorsan meg lehet, ha foglalkozol vele), akkor utána már sokkal könnyebb lesz bármelyik nyelv.
Hú, köszönöm szépen a linkelt könyvet!
Akkor nem is halogatom tovább a tényleges tetteket a válogatással, hanem belevágok a Python nyelvbe.
Egyébként a PHP sem rossz ötlet folytatásnak, sőt...
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!