Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ programozás tanulás?

C++ programozás tanulás?

Figyelt kérdés
Nagyon az alapokon kellene elkezdenem,abszolútsoha nem foglalkoztam ezzel. Tudnátok valami jó magyar nyelvű tutorial -tajánlani?
2017. jún. 26. 13:22
 1/10 anonim ***** válasza:
55%

Ha még sosem programoztál, akkor NE C++ nyelvvel kezdd, hanem Python-nal vagy Pascal-lal.

Ja és tanulj meg angolul, mert anélkül nem fog menni a programozás.

2017. jún. 26. 13:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Vagy másképpen: Ha házakat szeretnél építeni, akkor ne az XY típusú betonkeverő használati utasítását tanuld meg elsőként.

:)

2017. jún. 26. 15:48
 3/10 anonim ***** válasza:
41%

C++ miért ne lenne jó kezdésnek?

Kezdő nyelv pont, hogy mindegy. Csak nyelvi architektúra változik. Most hogy Python, Java, C++ alapjában mi a különbség? Ugyanúgy működik a vezérlési szerkezet, elágazások és így tovább.

Az tény, hogy a Java, C++ erősen típusos, de a Python nem. Ennek nem kéne problémának lennie.

2017. jún. 26. 18:16
 4/10 tabaki ***** válasza:

Meg fogtok őrjíteni ez-zel a ragozás-sal.

Tutorialt, Pythonnal, Pascallal.

2017. jún. 26. 18:19
 5/10 anonim ***** válasza:

Hagyjátok, ha kitalálta már, hogy ő a C++-szal kezd, akkor kezdjen azzal. Több türelem kell hozzá, mint a Pythonhoz és a Pascalhoz, de tulajdonképpen mindegy.

Kérdező, magyar nyelvű anyagokat a C++ jegyzet keresésből fogsz kapni. Tölts le néhányat, és ha valamit nem értesz, akkor megnézed valamelyik másikban. Azért az angolt se hagyd ki, mert előbb-utóbb a Stackoverflow-n fogsz kikötni.

2017. jún. 26. 22:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Épphogy nagyon nem mindegy melyik nyelvvel kezd. A C++ esetében sokkal több energiát kell az elején befektetnie míg minimális sikerélmény éri, a kezdőnyelvek lényege épp az, hogy ne kelljen sokat szenvednie egy kis sikerért, mert akkor a francnak lesz motivációja a továbbiakban. Pascsal kifejezetten tanulónyelvnek lett kitalálva, a Python pedig szintén egy elég könnyen kezelhető nyelv, sok okosságot tartalmaz alapból ami megkönnyíti a feladatvégzést.
2017. jún. 27. 00:49
 7/10 anonim ***** válasza:

ma 00:49

Az is lehet sikerélmény, ha a program egy kis részét sikerül megírni helyesen hosszas gondolkodás után, emellett a c, c++ annyira alap, olyan sok minden épül rájuk, hogy szerintem érdemes ezekkel kezdeni. A programozásban nem az a nehéz, hogy egy while ciklust vagy egy if elágazást megírsz, és ha ennyire le van egyszerűsítve, mondhatni "unható" is lesz.

2017. jún. 27. 05:07
 8/10 anonim ***** válasza:

"Az is lehet sikerélmény, ha a program egy kis részét sikerül megírni helyesen hosszas gondolkodás után."

Persze. De nem annak, aki most kezdi el tanulni. Egy kezdőnek pontosan arra van szüksége, hogy folyamatosan érezze azt, hogy egyrőla kettőre lép, hogy haladást ér el. Máskülönben gyorsan elfogy a motiváció a tanulásra. Én sem erőltetném sokáig a hegedűlést, ha rögtön egy komplex darabot próbálnék előadni, és napokig nem tudnék egy hangot eltalálni belőle. Roahdt büszke lennék magamra, ha a végén sikerülne, DE sokkal hamarabb elfogy a kedvem, és a motivációm, mondván "ez nem nekem való", minthogy ez megtörténne. Fontos, hol kezdi a tanulást az ember. Az meg a világ legjelentéktelenebb dolga, hogy a C++ nyelvre mi épül, mert az elején az alapvető programozási szerkezeteket kell elsajátítani, és jódarabig semmi jelentősége nem lesz annak, hogy most pl a Java szintaktikája hasonló a C++-hoz. Tanulónyelvet úgy kell választani, hogy MOST mennyire segíti a tanulást, nem úgy, hogy 2-3 év múlva mit tud kezdeni vele. Ha rosszul választ lehet nem is lesz "2-3 év múlva".

2017. jún. 27. 10:40
 9/10 anonim válasza:

Az én esetem pontosan ide kapcsolódik. Nem rendelkeztem semmiféle programozási ismeretekkel, és úgy vágtam neki az egésznek. C++-szal kezdtem, de semmi különösebb okom nem volt rá, csak "miért is ne" alapon. És nem tántorított el semennyire sem, sőt nagyon "bejött". Tény, hogy az elején sokszor nem futott le a kód stb. de túléltem.

És válaszolva a kérdésedre, igen van tutorial a neten, a youtube-on (remélem jól ragoztam :D) még magyarra is lehet bukkanni, (ha beírod, hogy C++ programozás).

2017. júl. 11. 11:42
 10/10 anonim ***** válasza:
#9 Ennek örülök, de a "nekem bevált" nem érv. Attól, hogy neked bevált a C++, még tény hogy nehezebb, több kitartást igényel, és nagyobb eséllyel bukik bele az illető.
2017. júl. 11. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!