Mit érdemes tanulnom ebben a szituációban?
Már felvettek külföldre egy Software engineering bachelor’s degree programra, ami teljesen a nulláról indul. Most érettségiztem le és augusztusban költözök ki, szóval van 2 hónapom amiben elvileg semmit sem kell csinálnom. Addig szerintetek milyen témába kéne beleásnom magamat?
Kicsit rólam:
Jó vagyok matematikából és persze nagyon szeretem is. Mindig is érdekeltek a logikai fejtörők és soha sem akartam monoton munkát ahol nap mint nap ugyan azt kell csinálnom. Plusz már így is napi szinten órákat töltöttem a gépem előtt, ezért a programozás felkeltette a figyelmemet. El kezdtem szórakozni egy kicsit pár android appel és weboldalakkal, persze ezek kezdetlegesek voltak. Sajnos érettségi és pár más dolog miatt abba hagytam, de ennyi elég volt, hogy jelentkezzek egy programozó szakra egy külföldi egyetemen. Ahova felvettek jó motivációs levél, jó jegyek és nyelvvizsga miatt.
Nem tudom pontosan, hogy mit akarok építeni, de azt tudom, hogy tetszik és érdekesnek tartom…. Éppen ezért nem tudom pontosan mit tanullja ebben a 2 hónapban.
Itt van az amit elvileg tanulni fogok ott:
Tudom néhány témában hiányos éppen ezért szeretném meg tudni, hogy mivel tudom kiegészíteni ezt a tantervet a saját időmben és, hogy mit kéne tanulnom most annak a tudatában, hogy ezen a programon fogok részt venni. Kicsit stréber vagyok, ha tetszik valami 8 órákat tudok tanulni és még soha sem volt amire egyedül ne tudtam volna rá jönni...
Néhány kérdést végig olvasva a gyakorin tudom, hogy sok olyan dolgot tartalmaz a kérdésem amibe szívesen belekötnek az emberek. Pl.: egyetem, kezdő vagyok, egyedül szeretnék pár dologra rá jönni, külföldre megyek. Stb…
Szóval ha valakit tényleg érdekel, hogy mit mért teszek akkor írjon rám és privátban el magyarázom neki bővebben mért választottam ezt a “módszert”, mert minden szituáció más és lehet, hogy a te eseteben a BME-re lenne a legcélszerűbb menni, de nekem nem …. Ha valaki nem ért egyet velem sok dologban és a komment szekcióban rinyám miatta ahelyett, hogy privátban több információt kérne, hogy egy konstruktív véleményt megtudjon fogalmazni az csak a véleményét akarja hangoztatni és kicsit sem érdekli a kérdés, ezért azokra nem fogok reagáli és megkérek mindenki mást is, hogy ne etesse a trollokat.
(Csak privátban írom le, mert a kérdés szempontjából lényegtelen és ezzel ki lehet szűrni azokat akik csak veszekedni akarnak)
Észrevetted, hogy már előre szidod az anyánkat azért, mert esetleg nem értünk veled egyet?
Tanulj meg gyorsan C++ nyelven programozni, annyira, amennyire ennyi idő alatt tudsz. Ha túl nehéz (mert igazából az), akkor Python vagy FreeBasic. Csak mert úgy látom, hogy a tananyagban sok software engineering van, de kevés programozás. Előnnyel indulsz, ha már tudsz valamilyen működő programot fabrikálni, mire odakerülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!