Lassan aktuális lessz de nem tudom milyen iskolába menjek mert érdekel a a programozás othon még csak ismerkedem vele bár mégcsak alap iskolás vagyok de nem tudom, hogy milyen iskolát válasszak tovább tanulás céljából?
A programozáshoz elhivatottság kell.
Csak akkor menj annak ha ezt érzed különben veszett ügy.
"mivel tudnám elkezdeni elöször hobbi formájában"
Nem gondoltam volna, hogy ehhez lesz a legnehezebb valami segédanyagot találnom. Az első 130 Google-találatból 1 (egy) darab olyat látok, amely a kezdést segíti, a többi mind valami átképzési vagy gyorstalpaló szakanyagnak látszik, bár sokan kezdőknek szánták, a címek szerint.
Jobb híján nézd meg ezt:
Nem elég jó, de olvass el belőle valamennyit. Az a baja, hogy egy ma már végletesen primitívnek tekinthető, bár működőképes programnyelvet használ a tanításhoz, a szöveg pedig kissé tagolatlan és nehezen áttekinthető. De nem találtam jobbat. Ha olvasgatod, akkor megértesz pár olyan alapcélt, amit a programírás jelent. A használt fejlesztőprogram innen szedhető le: [link] .
Ha érted már, hogy a program írásának mi a lényege, akkor választhatsz egy programnyelvet és fejlesztőrendszert, és elkezdheted a próbálgatását, egy tankönyvvet használva. Ha teljesen kezdő vagy, akkor én a FreeBasicet ajánlanám, de annak csak angol nyelvű leírása van. A tankönyvek gyakran a Python vagy a C nyelveket ismertetik, de ezek első ránézésre kicsit bonyolultak.
Mivel alapiskoláról írsz, ezért gondolom Szlovákiában jársz iskolába, ezért konkrét tanácsot nem tudok adni.
Ha megy a matek, akkor keress egy erős matekos középiskolát, majd utána irány az egyetem.
Ha nem, akkor keress egy gimnáziumot.
Mindkét esetben gyakorolj sokat!
A kérdező nem nyelvet akart választani, hanem iskolát a továbbtanuláshoz. Majd keres egy szimpatikus nyelvet, ha már eddig nem kezdte el.
Kérdező, ezt nem vedd kötözködésnek. Tudom, hogy nektek kevesebb magyarórátok van, de javítanod kell a helyesírásodon is.
Amúgy pedig Python, Ruby, Lua, Java, C#, ha gyorsan akarsz haladni, és C, ha mélyebben akarsz érteni, és van türelmed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!