Villamosmérnököknek mennyire kell a programozás, mennyire mélyen tanulják?
Figyelt kérdés
Most leszek 11.-es, majd a BME-re akarok menni villamosmérnöki karra. Már elkezdtem egyedül önszorgalomból tanulni a programozást (nyilván C nyelven), de mégis egy villamosmérnöknek mennyire kell tudni programozni. Gondolom nem kell annyira tudni mint egy programozónak.2017. jún. 17. 19:51
1/7 anonim válasza:
érintőlegesen, meg aztán attól függ nagyban, hogy merre szakosodsz. a "gyengeáramnál" több a programozás, az erősáramnál kevésbé.
2/7 A kérdező kommentje:
Akkor vegyük pl. áramkörök programozását (gondolom itt kell a legjobban), itt is mennyire kell?
2017. jún. 17. 20:02
3/7 anonim válasza:
Nagyon is kell. Amikor tervezed az áramkört, azt nyilván nem hasra ütve teszed, hanem te tervezed meg azt is, hogyan fogják azt programozni.
4/7 anonim válasza:
Nagyon szakiránytól függ. Van ahol egyáltalán nem kell, de van ahol kell. És nem értem miért "nyilván C nyelven"? Azért ez sem annyira magától értetődő. Mert vannak olyan irányok ahova a C nem kell, hanem egészen másnyelvek kellenek.
6/7 anonim válasza:
Nagyon jól teszed, a C jó választás VIK-re azt fogod először tanulni. Meg fog térülni az erőfeszítésed. Viszont figyelj arra, hogy minden óráért, amit C-re fordítasz, fordíts 1 órát fizikára és 2 órát matekra, mert azokon szoktak a legtöbben elvérezni.
7/7 A kérdező kommentje:
Nálam nagyon időszakos a "készülés". Mikor mihez van kedvem. Sosem úgy csinálom hogy mindent egyszerre, hanem külön mindent hosszabb ideig(fizika, matek, infó(programozás)), akár több hónapig is, és onnan folytatok mindent ahol abba hagytam, esetleg vissza ismételek.
2017. jún. 18. 14:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!