Mi szükséges egy EMMC chip programozásához?
Átérzem a problémádat, engem is frusztrál pl. a sok meghaló G4. De nem véletlenül nem csinálják ezt sokan. Macerás, eszközigényes, sokáig tart egy ilyem művelet, és nem is mindig sikerül. Ahány telefon, annyi eMMC chip, más és más kiosztással, és persze egy BGA IC-t sem lehet olyan könnyen bepattintani egy foglalatba, mint régen a DIP tokozást. JTAG boxszal érdemes próbálkozni, azzal még az alaplapon ki lehet olvasni a flash chip tartalmát, aztán csere után vissza lehet írni, de ha nem tudod kiolvasni, az gáz, mert fontos dolgok vannak benne, amit nem lehet csak úgy átírni egy másik telefonból. Meg aztán sokáig is tart egy ilyen másolás (órákig akár).
Láttam egy videót, ahol egy vietnámi srác egy iPhone 6-on cserélt ki flash chipet (ott asszem nem eMMC-t használnak, de az alapelv ugyanaz), de volt hozzá valami spéci kütyüje, ami elvégezte az adatok átírását. Azon a telefonon még istenes, mert elég nagy a flash chip és ritkásan vannak a BGA érintkezők. Meg nincs is annyi különféle iPhone, mint amennyi androidos modell. De amikor legutoljára utánajártam, mennyibe kerülne egy JTAG box, meg a különféle illesztők hozzá, és mennyi meló lenne vele, akkor le is tettem róla. Nem fizetik ezt meg nekünk. (Vietnámban nyilván kevesebbet ér a szervizes munkaideje is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!