Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyikkel erdemes kezdenem?...

Melyikkel erdemes kezdenem? Melyik nehezebb? Melyik hasznosabb? Melyikkel konnyebb elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

Szeretnek megtanulni prgramozni es webetfejleszteni illetve az SQL-t, es az android fejlesztest is.

Ezek a nyelvek erdekelnek: Java, c++,c,c#, assembly, A+, B, Fortran, Haskell, Pascal, Pawn, Python, Ruby, és a Go,

Továbbá webpfejlesztéshez: HTML, CSS, Javascript, Ajax, JSP, ASP,

Ui /UX

2017. ápr. 20. 23:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
LinkedIn-ről törölni kellett a profilomat, Ausztriából és Szlovákiából is érkezett megkeresés, a magyarokon kívül, pedig csak megemlítettem benne a Delphit.
2017. ápr. 21. 11:24
 12/23 SimkoL ***** válasza:
100%

Nem nagyon akartam beleszólni, mivel a Delphi a szívem csücske és elfogultnak tartotok. Pár tény amit saját magam tapasztaltam:

Delphi fejlesztőket főként Pest és Dunántúl környékére keresnek, nem kevés pénzért ~ 400-700 kezdő.

A régi vállalatirányítási rendszerek elég nagy része érintett volt a fenti nyelvben - főleg Delphi 7 - és sokan kérnek 'ráncfelvarrást' kimondottan ebben a nyelvben

Több pesti ajánlatom is érkezett számviteli rendszerek fejlesztésére, kimondottan a megrendelő kérte a Delphi-t, de egyenlőre még tőlem fizikailag távol van Pest - 2 hétig : -

Egyik legjobb nyelv Windows alatti fejlesztésre, Win 95-től Win 10-ig mindenen fut ugyanaz.

Természetesen vannak hátrányai is:

A Delphi pénzbe kerül, bár alternatívaként ott lehet a Lazarus

Egyedi a nyelvezete, de Windows alatti fejlesztéshez 'kötelező' ismerni a C++-t

Linux-ra a Delphi nem igazából fordítható, a Kylix 'tévedés' volt, a Lazarus picit sebességben lassabb

Van pár nyelv ami kötődik a Pascal-hoz vagy fordítva, de ezek viszonylag ritkán keresettek.

A mai 'trendi' nyelvek leginkább a C szintaxisára hasonlítanak, de nagyon sokszor erőforrás, memória pazarlóak.

2017. ápr. 21. 11:25
 13/23 anonim ***** válasza:
22%

"akkor a pascalt felejtsem is el?"

Azt a hülyét felejtsd el inkább, aki, bár még tanul, tapasztalata nulla, mégis ideböfög és a pascalt negatív kontextusban említeni meri. Egy büdös sort nem írt még pascalban, másban se nagyon, de károg a veréb.

2017. ápr. 21. 11:49
 14/23 anonim ***** válasza:
Érdemesebb a nehezebbel vagyis a java, c#-al kezdeni, azt mondják aki a könnyebbel kezd annak nem lesz kedve ill. az esze nem áll rá a nehezebbre
2017. ápr. 21. 11:51
 15/23 anonim ***** válasza:
aki itt pascal-t ajánlgat az valószínüleg 40-50 éves fazon lehet ő még azzal kezdte, a python jó nyelv amúgy, lehet az lesz majd a jovő nyelve de most még a java c# js az utalkodó
2017. ápr. 21. 11:56
 16/23 anonim ***** válasza:
uralkodó
2017. ápr. 21. 11:57
 17/23 anonim ***** válasza:

#12 hogyne, én a saját tapasztalataimból beszéltem, meg abból, amit én hallottam miskolci, debreceni és egy pécsi ismerősömtől. El tudom képzelni, hogy máshol népszerű lehet a Delphi még. Nem baj, legalább ma is tanultam valamit.

#13 feltételezgetés és személyeskedés helyett inkább tanulj meg vitázni és tényeket felmutatni. #12 civilizáltan és normális ember módjára hozta fel az érveit, normális stílussal meg lehet győzni és elfogadom, hogy nem volt helyes az állításom. A te módszered az út szélére való, nem értelmes emberek közé.

2017. ápr. 21. 12:05
 18/23 SimkoL ***** válasza:

'aki itt pascal-t ajánlgat az valószínüleg 40-50 éves fazon lehet ő még azzal kezdte, a python jó nyelv amúgy, lehet az lesz majd a jovő nyelve de most még a java c# js az utalkodó'

Igen valóban 53 éves vagyok, nem Pascal-lal kezdtem, de a Delphi egyszerűsége és sokoldalúsága miatt ezen a vonalon maradtam - mint írtam is Windows alá az egyik legkiválóbb -

A programozás alapjait lerakni a lehető legegyszerűbb, számodra érthető nyelven kell lerakni.

A Python a büdös életbe nem lesz a jövő nyelve, mivel a M$ nem fogja engedni, támogatni. Talán a C#-nak van hatalmas jövője, ha csak le nem seggelnek a fejlesztések. A Java még egyenlőre viszi a prímet, de az Objective-C is bukott hatalmasat.

2017. ápr. 21. 12:11
 19/23 anonim ***** válasza:
9%

"a python jó nyelv amúgy, lehet az lesz majd a jovő nyelve de most még a java c# js az utalkodó"

Hát a python egészen biztosan nem lesz a jövő nyelve, ezt kizárja az a tény, hogy eredendően egy interpretált, azon belül is elég lassú nyelv. Üzleti alkalmazásfejlesztére alkalmatlan kiegészítő nyelv. Annak viszont nagyon jó. A Java az uralkodó nyelv ma még de a C sharp messze nem az, hiszen még a VB.net is megelőzi, pedig mindkettő erős MS hátszéllel szállt versenybe. Ha már, akkor megemlíteném, hogy a szintén gyakran emlegetett és keresett c++ a maga perfekcionizmusával még a közelében sincs a C-nek.

A JS pedig a jelenlegi WEB-es trendnek köszönheti az erősödését, kétség nem fér hozzá, hogy pár év múlva vissza fog szorulni a perifériára, már csak a mérhetetlen és indokolatlan erősforrásigénye okán is.

2017. ápr. 21. 12:16
 20/23 SimkoL ***** válasza:

'El tudom képzelni, hogy máshol népszerű lehet a Delphi még. Nem baj, legalább ma is tanultam valamit.'

Szinte minden Delphi-s állásajánlatom Pest vagy Dunántúl vagy még nyugatabbra. Itt Borsodban szinte semmi. Érdekes módon Delphi 7 - igaz egyik legjobb volt - vagy a legfrissebb kiadás. Hatalmas 'hibája ?' a Delphi-nek, hogy pénzbe és nem is kevésbe kerül, míg a többi nyelv szinte ingyenes.

2017. ápr. 21. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!