Nagy számok összeadása és kivonása C nyelvben, hogyan kell?
Sziasztok!
Tudnátok nekem kicsit segíteni? a kérdés a következő C-ben kellen nagy számok összeadását és kivonását megoldani,(nyiván scanf()-el a +- és a számokat beolvasni) de long int-be is max -2147483648..2147483647 ig lehet..nekem meg 99 számjegy és a +- jel. nyilván valahogy fel kellene osztani az adott számot és úgy leirni de az ott lévő léptetést fogalamam nincs h kellen leprogramozni... nagy segítség lenne ha valaki letudná irni
Natívan sehogy.
Valamilyen custom bigint típus kell, például stringként tárolni a számot.
Szia.
Elsőként szögezzük le a "C" nem az én asztalom.
De nagy valószínűség szerint (Ha nem speciális könyvtárat használod) akkor stringekkel lehet megoldani a dolgot.
Tehát a két számot eltárolod pozíció helyesen a két stringbe, aztán a műveltnek megfelelően egy ciklussal végigmész a stringeken és a megfelelő pozicíóban lévő számokat (amik a string megfelelő pozicíójából kapsz) összeadod vagy kivonod, figyelsz az átvitelekre, és az eredményt letárolod egy stringben.
Itt ugyan ilyen jelegű kérdés van feltéve, de ez szorzással, amiben végül is van összeadás is: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..
Sok sikert.
üdv.
De miért kéne ehhez feltétlen egy bájtot elpazarolni 10 értékre, mikor 256 értéket lehet benne tárolni?
Ahány bájtos számot akarsz, annyi elemű char tömbbel szépen implementálod a műveleteket.
Vagy KÉSZ library, és ez a jobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!