Pythonban programozok, és amikor #-es megjegyzéseket írok a programba, akkor nem lehet elmenteni a scripteket. Miért lehet ez?
Figyelt kérdés
Egy könyv alapján tanulok (Gerard Swinnen - Tanuljunk meg programozni Python nyelven), és amikor #-es megjegyzéseket fűzök a kódhoz, akkor nem lehet elmenteni a scripteket. Rámegyek a Save-re, be is jön az ablak, beírom a fájlnak a nevet, de nem menti le. Ha nem írok bele megjegyzést, akkor elmenti. Mit lehet tenni ellene? Esetleg az lehet a probléma, hogy 2.7.11-es pythonban írom, a könyv pedig 2.3-asban íródott, és azóta ez változott?2016. jún. 28. 21:54
1/6 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy IDLE környezetben írom.
2016. jún. 28. 21:55
2/6 anonim válasza:
Nem verzió függő. Mit értesz az alatt hogy nem menti el? Kiírja hogy nem tudja írni a fájlt? Esetleg valami mást? Ugye tisztában vagy azzal hogy a megjegyzés azt jelenti hogy nem csinál semmit az a sor ami előtt a # áll azaz olyan mint ha az a sor ott sem lenne?
3/6 A kérdező kommentje:
Persze, hogy tudom. Nem ír ki semmit. Semmi hibaüzenetet. Ugyanazt csinálja, mintha elmentené, csak éppen mégsem menti el..És nem is futtatja. Viszont shellben rendesen fut ugyanaz a kód.
2016. jún. 28. 22:06
4/6 A kérdező kommentje:
shellben=interpreterben. Nem tudom a shell kifejezés megfelelő-e ide, még kezdő vagyok :)
2016. jún. 28. 22:07
5/6 anonim válasza:
Save As Save helyett? Vagy Save Copy As. Ha ezek sem működnek, jöhet a visszafejtés: mi a kód, minden kommentnél jelentkezik ez, oprendszer stb.
6/6 A kérdező kommentje:
Megoldódott. Reinstall megoldotta.
2016. jún. 29. 23:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!