Pascal vagy Python jobb kezdésnek?
Pascallal is megtanulhatod a programozás logikáját, de nem hiszem, hogy később bármire is használnád.
Egyébként attól is függ, hogy mi a célod hosszabb távon. Milyen programokat szeretnél írni?
Ha ezt leírod, lehet, hogy kapsz jobb ötletet a két említettnél. :)
Hát még úgy konkrét ötletem nincs.
Lehet azért mert nem is tudom mik közül lehet választani :D
Van web, asztali programok, telefon meg gépek (pl mosógép, robotkar), megmég? :D
Most így talán a játékfejlesztés érdekel, mert az látványos is és összetett is. (de itt sztem kell valamilyen grafikai program is, én meg nagyon szrul rajzolok :D).
De kezdetben egy szövegszerkesztő is megteszi :D
Ha a webfejlesztés érdekel, a PHP-t ajánlom elsőre, mert elég egyszerű.
Ha "asztali programok", akkor mondjuk C#.
Mindkettőhöz találsz nagyon sok oktató anyagot magyar nyelven is.
De ahogy mondtad, az angol az fontos lesz a későbbiekben, ha komolyan ilyesmivel akarsz foglalkozni.
Játékfejlesztéshez Unity-t ajánlom, ott C# van, az sem bonyolult, csak ahhoz jobb ismerni az alapokat, de lehetséges azzal is kezdeni...
Pascal - Python közül pythont ajánlom...
Az angollal barátkozz meg, mert rengeteg tudás CSAK angolul érhető el!
23F
Akkor ezek az oldalak pont jók arra, hogy fejleszd az angol tudásodat. Sokkal könnyebb úgy tanulni egy idegen nyelvet, ha olyan szövegekkel találkozol, amik érdekelnek és nem csak a tankönyvek unalmas szituációival.
Szóval ez nem kifogás. Akármivel akarsz majd KOMOLYAN foglalkozni az életben az angol elengedhetetlen, a programozáshoz pedig főleg.
#9:
csak a szakszavakat nem biztos, hogy google fordítóból kellene megtanulnia :D
vagy az sem jó, ha nem érti a szöveg felét...először az angolt kell kicsit fejlesztenie, mert nagy katyvaszt okozhat, ha így tanul...
23F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!