Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudok python 3 ban...

Tomi_25 kérdése:

Hogyan tudok python 3 ban adatokat elmenteni, xls formátumban?

Figyelt kérdés

2016. márc. 25. 08:04
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Szóval van egy Raspberry Pi 2 Model B típusú OpenSource platformom, és az lenne a problémám, hogy van egy teljesen primitív programom Python 3-ban, ami while ciklussal számolja a GPIO 17 es portjára kötött input (fotoellenállása megoldva) jelét, ha van fény megszűnik, és akkor elkezdi a ciklust és ezred másodpercenként számolja, hogy mikor lesz újból fényforrás (fotocella elv féleség).Ezt a terminálba kiírom.

Ez így mind szép és jó csak ezeket az adatokat tárolnom kéne amit jó lenne utána Excellel megnyitnom és kielemeznem.

Ebben kéne a segítség hogy ezt a "sec" változott kéne tárolnom majd kiolvasnom hogy melyik ezredmásodpercben nem volt jelem és meddig?

u.i Kezdő vagyok, mint a Linuxban, mint a python illetve más programnyelveken, de elégé motivált hogy megtanuljam

2016. márc. 25. 08:05
 2/16 A kérdező kommentje:

Itt látható a program kód (elég primitív, de a célnak megfelel :D)

# külső modul importálása:

import RPi.GPIO as GPIO

import time

# Pin Definálása:

butPin = 18 # GPIO 18 (P1-n láb 12)

# Pin Beáálítás:

GPIO.setmode(GPIO.BCM) # Broadcom pin-numbering scheme

GPIO.setup(butPin, GPIO.IN, pull_up_down=GPIO.PUD_UP) # Button pin set as input w/ pull-up

# Kezdés feltétele

timeLoop = True

Sec = 0

# Program

try:

while True:

if GPIO.input(butPin):

Sec = 0

else:

while timeLoop:

Sec += 1

time.sleep(0.001)

if GPIO.input (butPin):

print("A mért idő:= " + str(Sec) + " Ezred másodperc ")

break

except KeyboardInterrupt: # If quit is pressed, exit cleanly:

GPIO.cleanup() # cleanup all GPIO

2016. márc. 25. 08:10
 3/16 anonim ***** válasza:

Ha mindenképp Excel formátumban akarod elmenteni, akkor a openpyxl modult ajánlom, amivel .xlsx fileokat tudsz kezelni. Dokumentáció: [link]

De ehhez a feladathoz szerintem elég ha egyszerű szöveges csv fájlt generálsz. A csv modul része a standard Pythonnak: [link]

2016. márc. 25. 08:40
 4/16 A kérdező kommentje:

Jó nekem a csv is hiszen azt kezeli az Excel, mert utána szeretném diagramokban ábrázolni "mérést" hogy szép csillivilli legyen :)

De itt [link]

Kipróbáltam a mintákat mégsem futott le első sornál az import csv nél baja volt :\

2016. márc. 25. 09:57
 5/16 anonim ***** válasza:
Oszt mi vót a baj?
2016. márc. 25. 10:03
 6/16 A kérdező kommentje:

Megtaláltam volt 1 Space hiba... :D

De ha jól értelmeztem a másik módszerrel először fel kell tennem 1 programot és az által készít xlsx filet de már egyből mondjuk betudom írni az A1 cellába az első értékem léptetem és a A2 be a kövit?

2016. márc. 25. 10:11
 7/16 anonim ***** válasza:

Ha arra gondolsz: igen telepítened kell az openpyxl csomagot, az igen bonyolult pip install openpyxl paranccsal konzolról.

Szerintem az első példában benne van minden, ami neked ehhez a feladathoz szükséges:

[link]

2016. márc. 25. 10:24
 8/16 A kérdező kommentje:

pip install openpyxl parancsra kapott válasz: (és ez mind piros szinnel, gondolom akkor valami nem stimmel :\ )

Cleaning up...

Command /usr/bin/python -c "import setuptools, tokenize;__file__='/tmp/pip-build-6bFbhm/openpyxl/setup.py';exec(compile(getattr(tokenize, 'open', open)(__file__).read().replace('\r\n', '\n'), __file__, 'exec'))" install --record /tmp/pip-NYOg2Q-record/install-record.txt --single-version-externally-managed --compile failed with error code 1 in /tmp/pip-build-6bFbhm/openpyxl

Storing debug log for failure in /home/pi/.pip/pip.log

2016. márc. 25. 10:57
 9/16 A kérdező kommentje:

Megoldódott viszont futtatás után ezt kaptam :s

Traceback (most recent call last):

File "test.py", line 1, in <module>

from openpyxl import Workbook

ImportError: No module named 'openpyxl'

a Program:

from openpyxl import Workbook

wb = Workbook()

# grab the active worksheet

ws = wb.active

# Data can be assigned directly to cells

ws['A1'] = 42

# Rows can also be appended

ws.append([1, 2, 3])

# Python types will automatically be converted

import datetime

ws['A2'] = datetime.datetime.now()

# Save the file

wb.save("sample.xls")

2016. márc. 25. 11:21
 10/16 anonim ***** válasza:

Lehet nem működik Raspbiannal, nem tudom...

Esetleg próbáld meg egy régi verzióját telepíteni:

pip install openpyxl==1.7.0

2016. márc. 25. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!