Hogyan tudok python 3 ban adatokat elmenteni, xls formátumban?
Szóval van egy Raspberry Pi 2 Model B típusú OpenSource platformom, és az lenne a problémám, hogy van egy teljesen primitív programom Python 3-ban, ami while ciklussal számolja a GPIO 17 es portjára kötött input (fotoellenállása megoldva) jelét, ha van fény megszűnik, és akkor elkezdi a ciklust és ezred másodpercenként számolja, hogy mikor lesz újból fényforrás (fotocella elv féleség).Ezt a terminálba kiírom.
Ez így mind szép és jó csak ezeket az adatokat tárolnom kéne amit jó lenne utána Excellel megnyitnom és kielemeznem.
Ebben kéne a segítség hogy ezt a "sec" változott kéne tárolnom majd kiolvasnom hogy melyik ezredmásodpercben nem volt jelem és meddig?
u.i Kezdő vagyok, mint a Linuxban, mint a python illetve más programnyelveken, de elégé motivált hogy megtanuljam
Itt látható a program kód (elég primitív, de a célnak megfelel :D)
# külső modul importálása:
import RPi.GPIO as GPIO
import time
# Pin Definálása:
butPin = 18 # GPIO 18 (P1-n láb 12)
# Pin Beáálítás:
GPIO.setmode(GPIO.BCM) # Broadcom pin-numbering scheme
GPIO.setup(butPin, GPIO.IN, pull_up_down=GPIO.PUD_UP) # Button pin set as input w/ pull-up
# Kezdés feltétele
timeLoop = True
Sec = 0
# Program
try:
while True:
if GPIO.input(butPin):
Sec = 0
else:
while timeLoop:
Sec += 1
time.sleep(0.001)
if GPIO.input (butPin):
print("A mért idő:= " + str(Sec) + " Ezred másodperc ")
break
except KeyboardInterrupt: # If quit is pressed, exit cleanly:
GPIO.cleanup() # cleanup all GPIO
Jó nekem a csv is hiszen azt kezeli az Excel, mert utána szeretném diagramokban ábrázolni "mérést" hogy szép csillivilli legyen :)
De itt [link]
Kipróbáltam a mintákat mégsem futott le első sornál az import csv nél baja volt :\
Megtaláltam volt 1 Space hiba... :D
De ha jól értelmeztem a másik módszerrel először fel kell tennem 1 programot és az által készít xlsx filet de már egyből mondjuk betudom írni az A1 cellába az első értékem léptetem és a A2 be a kövit?
Ha arra gondolsz: igen telepítened kell az openpyxl csomagot, az igen bonyolult pip install openpyxl paranccsal konzolról.
Szerintem az első példában benne van minden, ami neked ehhez a feladathoz szükséges:
pip install openpyxl parancsra kapott válasz: (és ez mind piros szinnel, gondolom akkor valami nem stimmel :\ )
Cleaning up...
Command /usr/bin/python -c "import setuptools, tokenize;__file__='/tmp/pip-build-6bFbhm/openpyxl/setup.py';exec(compile(getattr(tokenize, 'open', open)(__file__).read().replace('\r\n', '\n'), __file__, 'exec'))" install --record /tmp/pip-NYOg2Q-record/install-record.txt --single-version-externally-managed --compile failed with error code 1 in /tmp/pip-build-6bFbhm/openpyxl
Storing debug log for failure in /home/pi/.pip/pip.log
Megoldódott viszont futtatás után ezt kaptam :s
Traceback (most recent call last):
File "test.py", line 1, in <module>
from openpyxl import Workbook
ImportError: No module named 'openpyxl'
a Program:
from openpyxl import Workbook
wb = Workbook()
# grab the active worksheet
ws = wb.active
# Data can be assigned directly to cells
ws['A1'] = 42
# Rows can also be appended
ws.append([1, 2, 3])
# Python types will automatically be converted
import datetime
ws['A2'] = datetime.datetime.now()
# Save the file
wb.save("sample.xls")
Lehet nem működik Raspbiannal, nem tudom...
Esetleg próbáld meg egy régi verzióját telepíteni:
pip install openpyxl==1.7.0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!