Elég a Linux ismerete az Elte informatika karára?
Nem szeretem a Windowst egyáltalán,de nem tudom az egyetemen szükségem lesz-e rá.
Köszi a válaszokat!
Amikor én oda jártam, akkor talán csak két dolog miatt kellett a Windows:
- első félévben pár hét erejéig a PowerShell miatt
- kb. a képzés felétől a C# miatt
Azon kívül C++-hoz a CodeBlocks-ot használtuk Windows alatt, de szerintem senki sem kötne bele, ha Linux alatt C++-oznál. (konzolos alkalmazások)
Ami még eszembejut most:
Ada, Haskell, C (ezek mind vannak Linuxon is)
Illetve Adatbázisok gyakon Oracle SQL-t használtunk Windows alól, de az csak egy kliens volt, szóval valószínűleg megoldható Linux alól is.
Elég a linux.
Ha ma is az a trend, mint ami volt 15 évvel ezelőtt, akkor kifejezetten ajánlott. Az egyetemeken, a főiskolákon akkoriban a Linux volt a preferált operációs rendszer. Lehetséges, hogy ma is így van ez.
C sharp az ELTE.IK-n?
JAVA van meg C++.
# 6/6 Időpont ma 20:51
C# is van. :-)
Ja, hogy az IS van.
BSc-n?
A kérdezőnek abszolút nincs mitől tartania. Ami windows ismeretek szükségesek lesznek, ha lesznek egyáltalán ilyenek, azok felhasználói szintűek és nem fog neki semmiféle problémát okozni.
# 9/9 Időpont ma 21:23
Nyilván arra gondoltam, hogy amit írni kell benne, az nem fog monoval menni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!