Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha informatika tanárok lennéte...

Ha informatika tanárok lennétek mit oktatnátok az iskolákban?

Figyelt kérdés

Általános és közép sulikról van szó.

Főként programozás terén. De úgy általánosságban is érdekel.

2016. márc. 5. 12:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Az biztos hogy nem azt amit az állam előír mert az nem IT oktatás hanem MS programok oktatása.Én megismertetném az ingyenes alternatívákat és megtanítanám a számítógép alapvető használatát.
2016. márc. 5. 12:13
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit oktatnék, ami bárkinek a hétköznapi élethez feltétlenül szükséges (többvalutás netbank használat, titkosítási típusok, gyanús weboldalak felismerése, pénzügyi kalkuláció excelben, Google calendar használat, operációs rendszer telepítés, partícionálás, törölt adat helyreállítás...). Akit mélyebben érdekel a téma, iratkozzon be a délutáni szakkörre, vagy emeltinfóra.
2016. márc. 5. 12:18
 3/14 anonim ***** válasza:
83%

Most tekintsünk el a programozástól. A legtöbb ember képtelen számítógépet használni, a fiatalok 99% is analfabéta. Az hogy tudja melyik a bekapcsoló gomb, melyik a böngésző gomb, és hogy hova kell beírni hogy facebook és youtube az nem tudást hanem megtanult pár alap műveletet.

Megtanítanám a vírusírtók telepítését, a különböző rendszerkarbantartók használtatát, megtanítanám hogy hol látják telepítéskor hogy egy program fel akar rakni valami reklám szemetet és vegyék ki a pipát mindig, a google használtát, mert ezt se tudják használni. Pár órát igazán erre kellene fordítani. Na meg kicsit kevesebb office dolgot, nagyon frankó de eddig életemben nem kellett adatbázist csinálnom vagy épp láblécet, meg körlevelet. Aztán jöhetne a programozás. Oda is értelmes modern nyelvet, nem 20 éves turbo pascalt mint sok helyen.

2016. márc. 5. 12:19
 4/14 anonim ***** válasza:

Általánosságban írom: Különböző grafikai programokat legalább alapszintig, hogy megismerjék pl. mi a különbség egy bitkép és egy vektorgrafika között. Valamint ezeknek a kiterjesztését, kompatibilitását. Azért írom ezt, mert én ebben dolgozom, és rendkívül nehéz néha együtt működni a megrendelőkkel, amikor nem képesek felfogni, hogy az ő office programjukban összetákolt vackuk nem alkalmas további szerkesztéshez, vagy nem lehet bitképet lézer gravírozni.

példának írom: Egyik ügyfelem, aki bélyegzőt akart, szigorúan közölte, hogy nem kér újra szerkesztést, mert ő nagyon okos és megszerkesztette már. Ezért átküldte tif-ként. Majd elszidta az összes bélyegzőst, hogy milyen hülyék, mert egyik sem tudta neki megcsinálni és mindig meg akarták újra szerkeszteni. Én meg mondtam neki, hogy ez azért van, mert a legtöbb bélyegzős már gravíroz, és ahhoz vektorgrafika kell, nem tudnak mit kezdeni a pixelekkel. Természetesen nem értette miről beszélek.

Meg még sorolhatnám, hogy hány ilyen vita van, és értetlenkedés, mikor a megrendelő azon akar spórolni, hogy majd ő otthon megszerkeszti a gyér tudásával paintben, aztán azt hiszi, hogy nekem mennyire megkönnyítette a dolgomat. Szóval a mai világban, amikor már mindenki vállalkozó és mindenki szórólapot akar, meg bélyegzőt, meg névjegykártyát, meg egyebeket, akkor kicsit nem ártana képben lenniük.

2016. márc. 5. 12:25
 5/14 anonim ***** válasza:

> 20 éves Turbo Pascal

Közelít a 40-hez :) Gyorsan telik az idő..

Amúgy egyetértek a #3-assal, de ezek nagy részét mind általános iskolában kell megtanítani, középiskolában meg dobni a sok microsoft szemetet. Ha kell egy adatbázis akkor biztosan nem accesshez nyúl majd az ember, és a mellé meg akkor kellene valami alapvető SQL és programozói tudás is. Azt hiszem ez nem a legfontosabb, sőt még a programozók nagy része se találkozik velük. 20 éve programozok de a középiskolán kívül még soha nem használtam excelt, sőt wordöt is elvétve, abból is az open/libreoffice-t. (LaTeX párti vagyok)

Programozási nyelv lehet a tanárok döntése, de a tananyag nem. Azt kell tanítani amit az érettségi kér vissza. Az érettségin kell változtatni először.

2016. márc. 5. 12:36
 6/14 anonim ***** válasza:

"Aztán jöhetne a programozás. Oda is értelmes modern nyelvet, nem 20 éves turbo pascalt mint sok helyen."

Milyen modern nyelvre gondolsz, ha egyszer a pascal-t sem képesek megtanulni?

PASCAL: az első átgondolt, strukturált szemléletű programnyelv. Moduláris felépítésű, kisszámú utasításkészlettel rendelkezik, szerkezete hierarchikus. Ismerete kiváló alapot nyújt további programnyelvek egyszerű elsajátításához.

Ehelyett mit tanítanál?

2016. márc. 5. 14:53
 7/14 A kérdező kommentje:
Assemblyt
2016. márc. 5. 15:00
 8/14 anonim ***** válasza:

Assemblyt?

Pfff..

Ha C-t, pascalt, javat oktatnak akkor a programnyelv minden programozási környezetben azonos, hiszen ez az egyik legfőbb hasznuk a magas szintű nyelveknek, de assmeblynél ez már nem így van.

Más az assembly egy x86-on és más egy z80-on vagy motorola 68000-en, vagy egy ARM-on.

Ráadásul, ha egy pascallal is vergődik a többség, akkor az asm-et még annyian sem tanulnák meg.

2016. márc. 5. 15:23
 9/14 anonim ***** válasza:

Én pythont ès c++ oktatnàk együtt. A pascal pedig lejàrt lemez hiàba próbàljàk egyesek visszahozni mert màr a sírban rohad egy jó ideje.

Három külömböző info óràt tartanàk.

Egyet progra.

Egyet grafikàra.

Egyet pedig arra,hogy programokat és rendszereket ismerjünk meg. Pl biztonsàgi rendszerek. Hàlózatok.

2016. márc. 5. 18:09
 10/14 anonim ***** válasza:
26%

"Egyet pedig arra,hogy programokat és rendszereket ismerjünk meg. Pl biztonsàgi rendszerek. Hàlózatok."

Kiknek?

A magyar iskolások 40 százaléka írni sem tud, sőt, szövegértési nehézségekkel küzd.

Ezeknek akarnál te c pluszpluszt tanítani?

A pascalt meg ne ócsárold, mert az általad használt programok fele abban íródott. Az egy más kérdés, hogy te nem tudsz róla, de a tájékozatlanágodat ne reklámozd.

2016. márc. 5. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!