Ha informatika tanárok lennétek mit oktatnátok az iskolákban?
Általános és közép sulikról van szó.
Főként programozás terén. De úgy általánosságban is érdekel.
linux, python, algoritmusok
de amugy felmondanek, es elmennek penzt keresni:)
Kezdeném azzal, hogy az office t kihajítanám, felháborítónak tartom, hogy rákényszerítik a családokat arra, hogy vagy vegyék meg 40k ért, vagy kalózkodjanak amikor van tökéletesen megfelelő ingyenes alternatíva - azt meg nem gondolhatja senki komolyan, hogy a heti 2 infóóra elég bármire is(jó, fogalmam sincs, hogy most mennyi van, 7 éve nekünk még ennyi volt). Programozóként dolgozok, de a mai napig nem tudom kezelni sem a wordöt, sem az excelt(sőt, erről kb 2 hete tudtam meg, hogy vannak benne függvények), iskola óta nem is láttam őket, az összes dolgozatom úgy lett meg, hogy egy közös hálózati mappába kellett bemásolni a kész anyagokat, és mázlival soha nem mi írtunk elsőre, kiválasztottam egyet ami jónak tűnt, átírtam a nevet aztán viszlát.
Programozást általánosban nem erőltetném egyáltalán, ha lenne is valami akkor valószínűleg vizuális programozás, milliószor érthetőbb, és nem veszi el a gyerek életkedvét, hogy már megint kimaradt a pontosvessző. Középiskolában is csak szakkörként, annak idején nagyon lobbiztunk hogy legyen, de az egész iskolában velem együtt három diákot érdekelt a dolog, úgyhogy nem lett belőle semmi, felteszem az arányok nem sokat változtak az elmúlt pár évben(programozni meg nem kell mindenkinek, az átlagfelhasználó böngészik, és.. nem, kb ennyit csinál a gépen, teljesen feleslegesnek tartom olyasmivel tömni a gyerekek fejét aminek nem veszik majd semmi hasznát később - oprendszer újratelepítés, gép kitakarítás, megfelelő hardver vásárlása(ha valaki elmondaná az iskolában, hogy az 5k s 600w os táp nem jó, és bizony megéri a négyszeres árat a hasonló teljesítményű, de minőségi táp, akkor egy élhetőbb világunk lenne), hogy ne töltsenek le bizonytalan forrásból, ne higyjék el, hogy a gép tele van vírussal csak mert a böngésző kiírta(de persze azonnal orvosolhatod ha letöltöd a csodaszoftvert, sőt, ma pont le is van árazva - nagyobb mázlival te vagy az ezredik látogató, úgyhogy csak neked van leárazva), az ilyen tudásra meglátásom szerint sokkal nagyobb szüksége van egy átlagfelhasználónak mint a programozásra.
A probléma a mai magyar oktatással és az oktatási irányzatokkal hogy mindenkinek mindent meg akarnak tanítani az általános műveltségi szinten felül is, viszont nem biztosítanak arra lehetőséget, hogy ha valakit tényleg érdekel egy téma terület, azt külön foglalkoztassák, támogassák abban. Ilyen az informatika is. Ezen kéne változtatni.
Ez a videó a programozás oktatásával kapcsolatos, de teljesen egyetértek vele és ez igaz más területekre is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!