és ugye a program lekell,ellenőrizze hogy a bevitel jó-e,tehát milyen feltételeknek kell teljesülniük,hogy az tényleg téglalap-e például.A fejemben már kialakultak ezek a feltételek de máséra is kiváncsi vagyok! Háromszög,trapéz,paralelogramma,deltoid,rombusz,téglalap,kör,négyzet.
"Sőt, a négyzet paralelogramma is, meg rombusz is."
Kicsit sok lesz a jóból, nem? :o)
Paralellogramma is csak akkor, ha annak szögei egyenlőek.
2016. febr. 19. 14:02
52/62 anonim válasza:
Oké, én kiszálltam.
2016. febr. 19. 14:07
53/62 SimkoL válasza:
Ha versenyre kell akkor kicsit jobban fel kellene tuningolni :) Kitalálni az adatokból milyen síkidomról van szó, 'kitekert' - nem szokványos - adatokból számolni.
Általánosban is és középiskolában is nagyon jó matek tanáraim voltak - sajnos csak negyedikig mert utána ki voltam tiltva óráról :) - akik azt mondták, hogy 'előírásszerűen' a hülye is meg tudja oldani, az alapszint. Tessék elővenni a szögeket, szögfüggvényeket és a kapcsolódó dolgokat akkor lesz igazi. Az sem baj ha a tanáraid sem értik csak működjön és te tudd mi micsoda, ki kivel van.
2016. febr. 19. 14:09
54/62 anonim válasza:
"ha annak szögei egyenlőek."
Ez gondolom valószínűsíthető egy négyzetnél. :D Bár nem ez a paralelogramma definíciója... Te tuti trollkodsz.
2016. febr. 19. 14:10
55/62 anonim válasza:
Ebben igazad van, fordítva írtam. De csak a korábbi megjegyzésre akartam vonatkoztatni.
Itt meg "középen" van a sima téglalap a négyzettel, egy halmazban.
2016. febr. 19. 17:30
57/62 anonim válasza:
Elkeserítő, hogy magukat programozáshoz értőnek gondoló emberek ELEMI geometriai problémán képesek hajba kapni. Mi lenne az elemi szinten túl?
2016. febr. 19. 19:23
58/62 anonim válasza:
Pontosan azért már 54 komment hosszú ez a thread mert elemi geometriáról van szó. Az értelmesebb emberek pedig nem szálnak be a trollkodásba. Elég nyilvánvaló a válasz hiszen általános iskola 3. osztály, de ha valaki nem tudná akkor bármelyik definíció megválaszolja amit a google kidob. Wikipedia első mondat. Nem kell komolyan venni vagy elkeseredni. :) Legalább is én próbálok optimistán hozzáállni.
2016. febr. 19. 19:55
59/62 SimkoL válasza:
Hagyjátok már, jó buli volt :) Sajnos szerintem Robin el is hiszi azt amit ír, hiába cáfolja meg neki jó pár ember.
2016. febr. 19. 20:02
60/62 anonim válasza:
Hát ha versenyre lesz, akkor úgy az igazi, hogy többféleképpen lehessen megadni a feltételeket, pl. négyzetnél elég ha megad egy oldalt, de háromszögnél kell legalább 3 oldal, vagy két oldal és egy szög, stb, és a program kiértékeli, hogy meg tudja-e oldani. Lehetne olyan hogy az emberke grafikusan bejelöli hogy melyik adatot ismeri. Milyen programnyelv?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!