Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# feltétel help (? )

C# feltétel help (? )

Figyelt kérdés
üdv,van egy mértékegység átalakító programom c sharp-ban írtam rengeteg if-el oldottam meg és most azt szeretném megoldani,hogy a textboxba amikor az értéket beirjuk akkor csak számot lehessen.C ben régen megtudtam irni,de itt bajba vagyok vele,remélem nem az összes if-be kell beirnom a feltételt,valaki ötlet?

2016. febr. 11. 11:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

ő pontosan hogy néznek ki azok az if-ek? lehet azokon is lehetne egyszerűsíteni...

// TODO: Ellenőrzöd, hogy a textbox-ba beírt adat szám

// if Sorozatod

Ellenőrzéshez:

Egész szám:

[link]

Tört szám:

[link]

2016. febr. 11. 11:35
 2/17 A kérdező kommentje:

if (comboBox6.SelectedItem == "m3" && comboBox4.SelectedItem == "m3")

{

double valtas = i * 1;

terfogateredmeny.Text = "Az átváltás eredménye : " + valtas + "\t köbméter";

}

és az összes kombinációra megcsináltam az if-eket,nem olyan nagy munka de láttam hogy ez működik és nem nagyon akartam vele szórakozni

2016. febr. 11. 12:05
 3/17 anonim ***** válasza:

2 helyen is ki kell választani a mértékegységet?

if (comboBox6.SelectedItem == "m3" && comboBox4.SelectedItem == "m3")

a 4-es és 6-os ComboBox-ban is?

hát figyelj igazából ez is egy működő megoldás, gondolom kezdő szinten vagy, simán elfogadható :)

ezek a feltételek előtt ellenőrizd le, hogy a beírt adat, szám e :)

2016. febr. 11. 12:09
 4/17 A kérdező kommentje:
igen kezdő szinten vagyok.Két comboboxban kikell választani a mértékegységet,az egyikben ugye a mértékegységet a másikban pedig hogy mibe szeretnéd a mértékegységet váltani.
2016. febr. 11. 12:11
 5/17 anonim ***** válasza:

jaa értem, még annyit beleírhatsz esetleg a kódba, hogy 2 azonos mértékegységet ne fogadjon el, hisz ki akar méterből méterbe váltani? :)

double valtas = i * 1;

meg igazából ennek nem sok értelme van, hisz 1-el szorzod a számot tehát önmagát kapod meg :)

2016. febr. 11. 12:14
 6/17 A kérdező kommentje:
az első textboxban és a másodikban is ugyanazok az elemek vannak,tehát centit birod méterbe is és a métert is centibe és úgy láttam jónak hogy megirom azt is ha ugyanarra a mértékegységre szeretne váltani a felhasználó.na de ebben a feltételben tudnál segiteni kicsit? C-ben még megtudnám irni de #ban már nemnagyon,köszi :)
2016. febr. 11. 12:17
 7/17 anonim ***** válasza:

melyik feltételben?

hogyan ellenőrizd, hogy szám e?

2016. febr. 11. 12:21
 8/17 A kérdező kommentje:
Igen,ne lehessen más karaktereket beirni csak szám.Vagyis try catch-el megoldani hogy ha nemjó a bevitel akkor egy message box jőjjön elő hogy rossz a bevitel.
2016. febr. 11. 12:22
 9/17 anonim ***** válasza:

miért kell ide try-catch?

2 megoldás van erre:

HA változik a szövegdoboz tartalma AKKOR ellenőrizze le, hogy szám e

AMIKOR rákattint a gombra AKKOR ellenőrizze le, hogy szám e

Én nem látok benne sehol try-catch-et

simán egy IF-et TryParse-val (nem ugyanaz!)

2016. febr. 11. 12:31
 10/17 anonim ***** válasza:

Ott lehetne egyszerusiteni, hogy mindent egy fix mertekegysegbe valtasz, majd onnan a kimenetibe. Igy, ha N fele mertekegyseget hasznalsz, az IF-ek szama n*n-rol 2*n-re csokken, raadasul 2db CASE-sel kivalthato.

Peldaul valtsunk tomeg-mertekegysegeket:

SWITCH(bemeneti_mertekegyseg):

CASE "gramm": koztes = bemenet

CASE "kg": koztes = bemenet*1000

CASE "mg": koztes = bemenet/1000

SWITCH(kimeneti mertekegyseg):

CASE "gramm": kimenet = koztes

CASE "kg": kimenet = koztes/1000

CASE "mg": kimenet = koztes*1000

Esetleg a mertekegyseg megvaltozasa esemenyre atirhatsz egy bemeneti_atvalto szorzot, igy a textbox valtozasa esemeny lenyegeben igy nez ki:

kimenet = bemenet * bemenet_atvalto * kimenet_atvalto

2016. febr. 11. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!