Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Matekosok! Feltétel segítség...

Matekosok! Feltétel segítség kellene (? )

Figyelt kérdés

Üdv,programot irok sikidomok terület,kerület számítására

és ugye a program lekell,ellenőrizze hogy a bevitel jó-e,tehát milyen feltételeknek kell teljesülniük,hogy az tényleg téglalap-e például.A fejemben már kialakultak ezek a feltételek de máséra is kiváncsi vagyok! Háromszög,trapéz,paralelogramma,deltoid,rombusz,téglalap,kör,négyzet.

2016. febr. 19. 09:52
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
18%

A négyzet a büdös életben nem volt semmiféle téglalap.

Tanulság:

Nem a wikipédiából kell művelődni.

Itt egy korrektebb definíció:

Téglalap: Egyenlő szögű négyszög.

Minden szöge derékszög. Tengelyesen szimmetrikus, tengelye az oldalak felezőmerőlegese. Középpontosan szimmetrikus, Középpont az átlók felezéspontja. Szemközti oldalai párhuzamosak és egyenlők. Az átlói egyenlőek és felezik egymást. Van köré írható köre.

Négyzet: Szabályos négyszög. Minden szöge és minden oldala egyenlő. Az átlói merőlegesen felezik egymást, és egyenlő hosszúak, és felezik a szögeket. Szemközti oldalai párhuzamosak. Tengelyesen szimmetrikus, tengelyei az átlói és az oldalfelező merőlegesei. Középpontosan szimmetrikus, középpont az átlók metszéspontja. Forgásszimmetrikus.

2016. febr. 19. 10:36
 12/62 anonim ***** válasza:
22%

"Amúgy a téglalapnál is az átlók hossza azonos :)."

Ezért tettem mögé zárójelbe, hogy LOL. Mivel, bár a definíció igaz, nem kizárólagos.

2016. febr. 19. 10:37
 13/62 SimkoL ***** válasza:
51%

'Nem a wikipédiából kell művelődni.' :) Az az igazság a 40 évvel ezelőtti érettségi ismereteimre hagyatkoztam. Ezóta változtak a dolgok ?

Kiscsillag, te nem vagy tisztában dolgokkal. A négyzet kielégíti a téglalap definicióját ezért rámondható, hogy téglalap. Hol, kitől tanultál te ? Ennyi f..ságot még nem láttam összehordani.

2016. febr. 19. 10:45
 14/62 anonim ***** válasza:
14%

"a 40 évvel ezelőtti érettségi ismereteimre hagyatkoztam."

Nagyon rosszul tetted. Pl. ezért is:

"A négyzet kielégíti a téglalap definicióját ezért rámondható, hogy téglalap."

2016. febr. 19. 10:47
 15/62 SimkoL ***** válasza:
51%

Téglalap: Egyenlő szögű négyszög.

Minden szöge derékszög.

Tengelyesen szimmetrikus, tengelye az oldalak felezőmerőlegese.

Középpontosan szimmetrikus,

Középpont az átlók felezéspontja.

Szemközti oldalai párhuzamosak és egyenlők.

Az átlói egyenlőek és felezik egymást.

Van köré írható köre.

Ezeket te írtad. Ez mind igaz a négyzetre is. Akkor ???

2016. febr. 19. 10:53
 16/62 anonim ***** válasza:
22%

Csak az nem igaz, ami más.

Pl. hogy a téglalapnak a szemközti oldalai egyenlő hosszúságúak, de csak azok. Az egymással szöget bezáró oldalai már nem.

2016. febr. 19. 10:55
 17/62 SimkoL ***** válasza:

Tudod én voltam rendőr is és kocsmáros is többek közt. Ott nagyon megállapítható volt, főleg a cigányoknál, hogy azt hiszik ha hangosabban beszélnek nekik van igazuk.

Röviden tömören ennyi.

2016. febr. 19. 11:03
 18/62 SimkoL ***** válasza:
Nem sértésnek szántam, helyettesitsd be a cigányt buta emberrel.
2016. febr. 19. 11:05
 19/62 anonim ***** válasza:
Nem akarom tönkretenni a szerelmesek vitáját, de a feladat szempontjából teljesen mindegy, hogy hogy nevezzük, kódszinten semmi értelme megkülönböztetni a téglalapot\négyzetet(legfeljebb akkor, ha ki akarjuk írni, hogy az egy téglalap\négyzet), a számítások teljesen megegyeznek. (a=1) a*a, vagy (a=1, b=1) a*b - nem krvára mindegy?
2016. febr. 19. 11:17
 20/62 anonim ***** válasza:
78%
Ajánlanám a középiskolás függvénytáblázat négyszögekre vonatkozó bekezdését, amit egy egyetemi docens állított össze, nem a Wikipedia, vagy pedig egy általános iskolai matematikakönyvet. Mindkettőben az fog szerepelni, hogy a négyzet bizony téglalap is, sőt, paralelogramma is!
2016. febr. 19. 11:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!