Matekosok! Feltétel segítség kellene (? )
Üdv,programot irok sikidomok terület,kerület számítására
és ugye a program lekell,ellenőrizze hogy a bevitel jó-e,tehát milyen feltételeknek kell teljesülniük,hogy az tényleg téglalap-e például.A fejemben már kialakultak ezek a feltételek de máséra is kiváncsi vagyok! Háromszög,trapéz,paralelogramma,deltoid,rombusz,téglalap,kör,négyzet.
Ti nem tudtok átmenni egy chat-re, vagy tudom is én hova? Szánalom ami itt megy, Simkol-ból pl nem ezt néztem volna ki.
Kérdező: Szerintem a legjobb úgy, hogy először megkérdezed a felhasználót, hogy milyen síkidom kell, és csak a releváns adatokat kéred be róla. (Nem fordítva, hogy beviszel valami adatokat, és aztán a program eldönti róla, hogy az most milyen síkidom akar lenni. Nem is lehet úgy).
Pl. Választható:
- négyzet
- téglalap
- rombusz
- háromszög
...
Ha pl. a háromszöget választja, akkor ad egy további menüt:
- mindhárom oldal ismert
- oldal és a hozzá tartozó magasság ismert
- két oldal és a köztük levő szög ismert
- csúcspontok koordinátái ismertek
...
több, mint 100 képlet van a háromszög területére
Amit ellenőrizni kell:
- oldalhosszak pozitívak
- háromszögnél pl. egyik oldal se legyen nagyobb, mint a másik kettő összege; szögek összege 180 alatt...
Amúgy szerintem ilyen alap dologhoz felesleges programot írni, de gyakorlásnak jó. :)
SimkoL: Na, ha annyira szereted az ilyeneket, akkor itt van ez:
Adott egy kör, amelynek sugara 47.6 egység.
Adott egy másik kör, amelynek sugara 26.7 egység.
A két kör közös szelőjének hossza 14.9 egység.
1. kérdés: hány egység a két kör által közösen lefedett rész?
2. kérdés: Hány fokot zár be a szelő egyik végpontja és a körök középpontja közé húzott két egyenes?
3. kérdés: Hány egység annak a síkidomnak a területe, amelyet a körök középpontját és a szelő végpontjait összekötő egyenes határol?
--
Na, ezzel elpiszmoghatsz egy darabig. Jó szórakozást.
Felbaszta az agyam.... a sokadik hülyeségével.
Ilyen ember nincs is vagy legalább is az álmaimban ami 1 lityi mádi törköly után jön.
A kérdésemre is kérdést kaptam :)
Látom volt értelme kiirnom a kérdést :D
42# Igen,úgy is akarom megírni.Például ha négyzetet választ akkor csak az a-t kell bevinni stb.Téglalapnál pedig a!=b-vel stb.valahogy menni fog :)
1/2 liter HP-nál tartok .,. ilyenkor nem állom a bunkókat. értetlen embereket.
Ha valamit már letett volna az asztalra, mutatott volna valamilyen értelmes dolgot akkor rendben. Talán ha belinkelné minimum a Prog.hu-n a nick nevét - most jön a részéről, hogy az nem komoly oldal :) -
Elnézést, nem akartam ilyen bő lére engedni, de sajnos nem értette meg a cigányos példámat :( #17
Még az a!=b feltétel sem kell, mert a négyzet az téglalap is. Sőt, a négyzet paralelogramma is, meg rombusz is.
Ha azt mondod, hogy "a négyzet nem téglalap", szerintem visszadobják a programot. :)
"1/2 liter HP-nál tartok"
Akkor már értem, hogy miért virtuskodsz ennyire. Már aggódtam, hogy a nyugdíj nem érkezett meg és amiatt tombolsz.
gyk: HP = házi pálinka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!