Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python miért nem jó Windowsra?

Python miért nem jó Windowsra?

Figyelt kérdés
Itt olvastam az oldalon valamelyik kérdés alatt.
2016. febr. 4. 16:29
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

"Elég sok van ilyen. Ott a GUI. A programjaid külleme. A python alapből nem támogat GUI-t, ahhoz kell külső program (TCL/TK). Ez meg nem terem meg a vindows rott directory-jában, azt telepíteni kell. A widget set alapban elég szegényes, primitív. Arról meg ne is álmodj, hogy olyan küllemű, összetettségű és olyan szépségű programfelületeket hozz létre ugyanannyi idő alatt, mint mondjuk delphi-ben vagy más visual fejlesztő-rendszerben."

Ez elég komolytalan állítás tekintve hogy a legtöbb programozási nyelvbe nincsn építve albalkozó környezet. Szar a C++? Ugye nem gondolta hogy bármelyik komoly alkalmazáshoz is TK-t fogják talapíteni? Ugyan úgy ott van rá a Qt é a Qt Designer ahogy a C++ is és vitathatóan többet tud mint bármelyik másik létező ablakozó környezet. Nem fejlesztettél még

Pythonban frontendet mi? Nem is baj csak akkor ne beszélj sületlenségeket.

"A Python alapvetően lassú. Legalább 30-40-szer lassabb úgy átlagban, mint egy compileres nyelv. Ez egy jó darabig nem gond, mert először te magad is lassú programokat fogsz írni, de amint kinövöd a gyermekbetegségeidet, rá fogsz döbbenni, hogy játéknál az ütközésvizsgálat, az MI erőforrásigényes dolgok és vagy használod a mások által megírt könyvtárakat, anélkül hogy pontosan tudnád mi történik bennük, vagy írnál magad gyorsat, feltéve ha tudnál."

Természetesen a Python sem mint ahogy más nyelv sem tud minden igényt kielégíteni, de fentebb írtam, volt példa arra hogy komolyabb játékokat is írtak benne. Ez szerintem jócskán túlmutat azon amit a kérdező valaha is ki tudna használni. Csak érteni kell hozzá. Ha peig később eljut arra a szintre ahol szüksége lesz más nyelvre is, hát nosza, programozni megtanulni nehéz, egy másik nyelv szintaktikáját megtanulni nem. Elkerülhetetlen egy programozó számára hogy ismerjen legalább 3-4 nyelvet és egyáltalán nem baj ha köztük ott van a Python. Persze szerinted baj. Gondolom.

"Akik azt írják, hogy a Pythonban embertelenül komoly cuccok készültek, azok enyhén szólva is tévednek. A Pythonban apróbb dolgokon, saját szmütyörgésen, kisebb feldolgozó rendszereken kívül nem készült semmi érdemleges. Egy torrent kliens készült benne, amiről én tudok, hát, az meg olyan is."

Az alkalmazások nem ismerete nem jelenti azok nem létezését. Ezt kár feszegetni. Ha 100 bárány béget, a 101 is bégetni fog.

"Ettől függetlenül lehet vele tanulni, de ha a te igényeid olyanok, hogy nem hat másik program, library, stb. jelenlétét igénylő, hanem egy .exe-s hordozható, gyors programokat fejlessz, akkor a Python számodra nem jó választás."

Hogy ez hányszor meg lett cáfolva. Az exe kérdés.. Mindjárt sírok :))

Kérdező: azt választasz amit akarsz, jól jársz. Mindenki másra esküszik és másra is fog, ilyen a világ. Legjobb ha saját magad tapasztalod meg.

2016. febr. 4. 20:26
 22/45 A kérdező kommentje:

Jó, azért veszekedni nem kell.

Nem egy újabb Battlefieldet akarok.

Szeretnék elkezdeni programozni, mivel hamarosan jön a pályaválasztás.

Eddig csak a Pythont ismerem, "használtam" mint programozási nyelv. Meg egy kis HTML-CSS.

Szóval lófütyi a tudásom.

Szóval ha van jobb nyelv akkor mondjátok, IDE-t is írhattok :) aztán majd kiválasztom :D

2016. febr. 4. 20:32
 23/45 anonim ***** válasza:
9%

"Szerintem a kedvdért senki sem fog neked programokat sorolgatni."

Ne az én kedvemért sorolja, hanem a meggyőzés kedvéért. Azt állítja valaki, hogy rengeteg komoly alkalmazás készült pythonban. Hát bizonyítsa. Csak eszébe jut abból a rengetegből talán 6-10 db. nem?

"Biztos nem lehet szar de azt sem hiszem hogy indokolt ajánlgatni és megvásárolni amikor valószínűleg nem tud semmivel se többet mint egy ingyenes szoftver. Nem véletlenül nem elterjedt."

A Visual studióért nem olyan régen bizony nadrágzsebbe kellett nyúlni, még hozzá bokáig. Az egy dolog, hogy az MS üzletstratégiájába belefér, hogy mostanában már ingyen adja. A másikra meg rajtad kívül senki sem mondaná, hogy nem terjedt el. És az, hogy egy fejlesztő rendszert pénzért el tudsz adni ma az ingyenesség világában, inkább jó mint rossz pont.

A delphi ingyenes alternatívája is létezik. Nem kell érte pénzt adnia senkinek.

"előző cégemnél egy több milliós robotkar vezérlőszoftvere volt Pythonban"

És ez mit bizonyít?

"Azt állítod hogy a legtöbbet használt Windows programok mind Delphiben készültek? "

Szerintem csak azt állítja, hogy nem scriptnyelven készülnek a CAD a képmanipulátor, a játék- és médiakonverter programok. Igaza is van.

"Egyszerű: azok utálják a Python-t "

Utálja a bánat! Nem bántott az engem soha. Csak helyiértékén mérem. A véleményem pedig a sajátom, az én értékitéletemet, szemléletemet, tapasztalataimat tükrözi, amellyel persze lehet vitatkozni.

2016. febr. 4. 20:40
 24/45 anonim ***** válasza:

"Meg tudnád magyarázni hogy mi szükséges ahhoz hogy egy nyelv "jó" legyen komolyabb alkalmazások fejlesztéséhez?"

Meg. De inkább elmondom a python miért nem mert az rövidebb.

Amint észrevetted az elmúlt években az a tendencia, hogy nem a processzor órajele növekszik hanem a magok száma.

Ergo párhuzamosítunk, ez viszont pythonban nem effektív a gil miatt. Vannak rá kísérletek, hogy megszüntessék de még tudtommal egyik sem tökéletes.

"Természetesen a Python sem mint ahogy más nyelv sem tud minden igényt kielégíteni, de fentebb írtam, volt példa arra hogy komolyabb játékokat is írtak benne."

Az, hogy egy játékban van lehetőség python scriptelésre nem jelenti hogy minden abban készült (sőt). Ha nem így van akkor mond már meg melyik játékokra gondolsz? (tényleg érdekel)

2016. febr. 4. 20:43
 25/45 anonim ***** válasza:

Szerintem az EVE Online-ra gondol. Egy időben a WoW utána a második legnépszerűbb játék volt, de lehet hogy még mindig. Nem követem ezeket. Teljes mértékben Pythonban íródott.

A GIL valóban egy probléma több-szálasítás esetén. De el kell fogadni hogy a GIL-nek vannak előnyei is és hátrányai is és amikor készült a Python ez volt a legésszerűbb választás. Vannak megoldások a GIL kikerülésére ha ez lenne a probléma, de ez aligha érinti a kérdezőt és ettől még nem rossz nyelv a Python. Tény hogy nem teljesítmény központú de ez nem is baj hiszn minden nyelvnél megvan az a terület amiben jó és amiben nem. Ha olyan alkalmazást akarunk írni ahol nagyon számít a teljesítmény, nyilvánvalóan nem Pythont választunk.

A GIL-ről és a megoldásairól egy kis iromány az érdeklődők számára:

[link]

2016. febr. 4. 21:03
 26/45 anonim ***** válasza:
Metin2 -re gondolt, amit 2004-ben adtak ki, és azóta semmi grafikai újítás nem érkezett rá. Bár a grafikája már a saját korában is randának számított a többihez képest.
2016. febr. 4. 21:03
 27/45 anonim ***** válasza:
Használd nyugodtan a Pythont, de próbálj annak utánanézni, hogy milyen programnyelveket tanítanak ott, ahova jelentkezel.
2016. febr. 4. 21:38
 28/45 anonim ***** válasza:

Kezdj nyugodtan Pythonnal. Ha ilyen pályát választasz, ott úgysem azzal fogtok kezdeni, hanem mondjuk C, C++, Java, ilyenek. Windowsra is teljesen jó a Python, ahogy már leírták. De ugyanúgy lehet mindenféle ellenérvet sorolni, mint bármelyik másik nyelvnél, a kenyérpirítós az pl. nagyon tetszett.

Nekem annyira megjött a kedvem a flémhez, hogy bevágom ide, hogy tanulj elsőnek C-t mert az menő. És tök alacsony szintű. És sokat fogsz szívni (nem törvényszerű amúgy). És majd később jó lesz neked.

2016. febr. 4. 23:32
 29/45 anonim ***** válasza:
0%

Jelentkezik, meg pályát választ? Ezt hol írja a kérdező?

Lehet, hogy már hatvan éves. LOL

2016. febr. 4. 23:38
 30/45 anonim ***** válasza:

Round Robin:

A kérdező kommentje:

Jó, azért veszekedni nem kell.

Nem egy újabb Battlefieldet akarok.

Szeretnék elkezdeni programozni, mivel hamarosan jön a pályaválasztás.

Eddig csak a Pythont ismerem, "használtam" mint programozási nyelv. Meg egy kis HTML-CSS.

Szóval lófütyi a tudásom.

Szóval ha van jobb nyelv akkor mondjátok, IDE-t is írhattok :) aztán majd kiválasztom :D

# 22/29 Időpont tegnap 20:32

2016. febr. 5. 00:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!